Annons

20-åring åtalas för fusk på högskoleprovet

0-Toppnyhet En 20-årig kungsbackabo åtalas för att ha fuskat på högskoleprovet. Han ska ha fått svaren genom elektronisk utrusning mot betalning.

Fortfarande inget besked om skolskjuts

0-Toppnyhet Vägen är farlig för barnen att gå eller cykla på. Det anser 71 föräldrar i Ölmanäs som har överklagat nekande skolskjutsbeslut och nu väntar på besked. Men tiden är knapp för på måndag drar läsåret igång. – Vi vill inte släppa ut våra barn på den vägen, säger föräldern Jessica Grunditz.

En splitter ny skola tar form

Nyheter Om en dryg vecka är det dags för eleverna att ta plats i Fjärås Bräckaskolan. – Att få var med och utforma en helt ny skola är fantastiskt, säger rektor Susanne Lyckevall, som visar runt bland flyttlådor, nya spännande sittmöbler och kluriga pedagogiska lösningar.

Nätkonflikt bland treor ledde till krismöte på skola

Nyheter När tjafs och småbråk ökade bland tredjeklassarna förstod personalen på Gullregnskolan att något var på gång. Det visade sig att ungarnas kontakt på sociala medier helt spårat ur med hot och förtal. Efter ett krismöte med föräldrar och polis hoppas man nu ha vänt situationen.

Sjung om studentens lyckliga dag

Nyheter Glitterkonfetti, visselpipor och Aviciis stora hits pumpande ur ljudsystem. Det har nog inte undgått någon att studenterna åter igen tagit över Kungsbackas gator.

Skolelever strejkar för klimatet

0-Toppnyhet På orter världen över klimatstrejkar skolelever imorgon inspirerade av Greta Thunberg, även i Kungsbacka.

Förskolebarnens film visas på Facklan 

Nyheter Digitalisering i förskolan innebär inte att barnen stirrar ner i Ipads hela dagarna. Det menar personalen på Lilla lokets förskola i Åsa som tillsammans med barnen har skapat en film med hjälp av green screen-teknik. I kväll premiärvisas filmen på Facklan.  
Annons