Annons

Besparingar inom förskolan väntas

Förskolan i Kungsbacka är ”för dyr” om man jämför med andra kommuner. Nu väntar besparingar på tio miljoner nästa år. Facket är kritiskt.
– Många förskollärare signalerar redan nu om en alldeles för hög arbetsbelastning, säger Ann-Britt Eriksson på Lärarförbundet.

Glasrutor krossade i Toråsskolans kök

SkolaFlera rutor krossades med sten i köket på Toråsskolan i helgen.
För att inte riskera glaskross i maten ändrades därför dagens meny.

Föräldrar oroas över bullret vid skolan

SkolaElever får huvudvärk och blir trötta. Flera föräldrar oroas över att ljudnivån under pålningsarbetet vid byggnationen vid Fjärås Bräckaskolan är ohälsosamt hög.  
– Ljudet ligger på en godkänd nivå, säger Anders Göransson, enhetschef för Fjärås/Gällinge pedagogiska enhet.
Annons

”Rivs Alléskolan utarmas staden”

SkolaSka Alléskolan bevaras eller rivas? Frågan splittrar kommunledningen. Nu har en kulturmiljöutredning gjorts, och den visar inte helt oväntat på stora värden i den gamla 40-talsbyggnaden.

Vittra Forsgläntan firar nybygge

SkolaNybyggda slöjdsalar och hemkunskapskök plus en ombyggd skolgård med sprillans ny hinderbana.
På tisdagsmorgonen var det fest och bandklippning på Vittra Forsgläntan i Kungsbacka.

Åsaföräldrar har tröttnat på trångboddheten

SkolaPlatsbristen på Åsa gårdsskolan är akut och de utlovade paviljongerna som skulle vara på plats senast vid årsskiftet dröjer nu ytterligare flera månader.
– Det finns prat om att hålla elever hemma nästa termin, om situationen inte har löst sig, säger Stefan Heym, en av föräldrarna i skolans brukarråd.

Eleverna överens: Vill ha skolfotografering

SkolaDet är slut med skolfotografering i Kungsbacka kommun. När Norra Halland pratar med elever på Älvsåkersskolan är alla överens – de är emot beslutet.
Annons

Varlaskolan växer kraftigt

SkolaElevkullarna växer snabbare än kommunen hinner med att bygga skolor. Nu ska Varlaskolan byggas ut för att klara betydligt fler elever. Samtidigt blir det en helt ny idrottshall i fullformat.

Slut med skolfotografering i Kungsbacka

SkolaDet blir inga skolfotograferingar för grundskoleelever i Kungsbacka längre. Orsaker är att det inte är skolans uppdrag och den nya Dataskyddsförordningen (GDPR).

20-åring åtalas för fusk på högskoleprovet

SkolaEn 20-årig kungsbackabo åtalas för att ha fuskat på högskoleprovet. Han ska ha fått svaren genom elektronisk utrusning mot betalning.
Annons