NYHETER 2021-10-08 KL. 14:00

Siktar på att möta de svenska stjärnorna redan 2022

Kullavikstalangen Rasmus Lindh stakade tidigt ut en plan för att nå Indycar. Slutmålet har 20-åringen inte ruckat på – men han siktar på att ta plats redan 2022.

– Jag är nära, men mycket ska falla på plats, säger han.

Siktar på att möta de svenska stjärnorna redan 2022
Rasmus Lindh från Kullavik körde hem ett silver.MOTORSPORT. Rasmus Lindh från Kullavik utmärkte sig tidigt. För ett par år sedan började han blicka mot Indycar-serierna och satte upp att han ville nå toppen av dem. Det är bland annat där de svenska stjärnorna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist kör i dag. Men hans initiala plan fick han skrota när pandemin kom från ingenstans.

2020 hade Rasmus Lindh tänkt att köra Indy lights, vilket är serien under Indycar. Den säsongen försvann. Dessutom slog pandemin hårt mot racingstallens ekonomi. Det var en stor ovisshet inför 2021. Rasmus Lindh stallen som drabbades så hårt att de försvann. Ett av de som försvann var Belardi auto racing som Rasmus Lindh skulle köra för under året. Istället för formelbilar blev det prototypbilar och långlopp under våren och sommaren för Rasmus Lindh.

Så i september kom en öppning i Indy lights. En förare hoppade av i Juncosstallet, ett stall Rasmus Lindh kört för tidigare. Han fick platsen och fick köra säsongens sex sista lopp.

– Det är svårt att hoppa in mitt under säsongen. De andra har jobbat ihop med ingenjörerna som vet vad föraren gillar. Jag var tvungen att komma på hur jag ville ha det, där hade de andra ett försprång säger Kullavikssonen.

Stor omställning


För Rasmus Lindh var det även en stor omställning att åter igen sitta i en formelbil - det hade han inte gjort på närmare 1,5 år. Som bäst knep han en femteplats. Totalvinnare blev Kyle Kirkwood, USA. Ett namn Rasmus Lindh är välbekant med. Under 2019 var de de två som duellerande om totalvinsten i Indy pro 2000. Den duellen vann amerikanen knappt.

– Jag vet att jag var snabb i alla tester som gjordes 2019. Jag var topp två i det mesta. Hade jag kört hela säsongen hade jag kunnat hänga på honom.

Faktum är att Rasmus Lindh nu ställt in sig på att skippa en hel säsong i serien. Han vill hoppa upp till toppklassen Indycar och ställas mot Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist.

– Det är målet. Jag håller på och pratar med några team, det är under rullning och på gång. Det gäller att hitta en bra deal. Det diskuteras men sedan är det många bitar som ska falla på plats, säger 20-åringen.

Läs fler sportnyheter här.

FOTBOLL 2021-10-20 KL. 10:30

När lilla Onsala intog den största scenen

NH följde OBK inifrån

När lilla Onsala intog den största scenen
Ingen hävning av Kolla-avtalet
NYHETER 2021-10-20 KL. 19:24

Ingen hävning av Kolla-avtalet

Men avtalet med Vardaga ska inte förlängas

Undersköterska – ett  yrke med många möjligheter
VÅRD 2021-10-20 KL. 10:32

Undersköterska – ett yrke med många möjligheter

Kaparen tillbaka i finrummet
SPORT 2021-10-19 KL. 22:00

Kaparen tillbaka i finrummet

Så är det att köra Mercedes nya lyxbil
NYHETER 2021-10-19 KL. 20:00

Så är det att köra Mercedes nya lyxbil

Mercedes-Benz satsar på miljö och körglädje med EQC 400

Rolfö om OS-mardrömmen:
FOTBOLL 2021-10-19 KL. 19:00

Rolfö om OS-mardrömmen: "Sista matchen jag skulle titta på"

Stjärnan om första tiden i sin nya klubb och besvikelsen efter OS

Gata i Kullavik på topplistan
NYHETER 2021-10-19 KL. 17:00

Gata i Kullavik på topplistan

Tennishall fick bygglov - trots protester
NYHETER 2021-10-19 KL. 15:11

Tennishall fick bygglov - trots protester

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.