NYHETER 2021-10-08 KL. 14:00

Siktar på att möta de svenska stjärnorna redan 2022

Kullavikstalangen Rasmus Lindh stakade tidigt ut en plan för att nå Indycar. Slutmålet har 20-åringen inte ruckat på – men han siktar på att ta plats redan 2022.

– Jag är nära, men mycket ska falla på plats, säger han.

Siktar på att möta de svenska stjärnorna redan 2022
Rasmus Lindh från Kullavik körde hem ett silver.

TV-klipp och nyheter



MOTORSPORT. Rasmus Lindh från Kullavik utmärkte sig tidigt. För ett par år sedan började han blicka mot Indycar-serierna och satte upp att han ville nå toppen av dem. Det är bland annat där de svenska stjärnorna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist kör i dag. Men hans initiala plan fick han skrota när pandemin kom från ingenstans.

2020 hade Rasmus Lindh tänkt att köra Indy lights, vilket är serien under Indycar. Den säsongen försvann. Dessutom slog pandemin hårt mot racingstallens ekonomi. Det var en stor ovisshet inför 2021. Rasmus Lindh stallen som drabbades så hårt att de försvann. Ett av de som försvann var Belardi auto racing som Rasmus Lindh skulle köra för under året. Istället för formelbilar blev det prototypbilar och långlopp under våren och sommaren för Rasmus Lindh.

Så i september kom en öppning i Indy lights. En förare hoppade av i Juncosstallet, ett stall Rasmus Lindh kört för tidigare. Han fick platsen och fick köra säsongens sex sista lopp.

– Det är svårt att hoppa in mitt under säsongen. De andra har jobbat ihop med ingenjörerna som vet vad föraren gillar. Jag var tvungen att komma på hur jag ville ha det, där hade de andra ett försprång säger Kullavikssonen.

Stor omställning


För Rasmus Lindh var det även en stor omställning att åter igen sitta i en formelbil - det hade han inte gjort på närmare 1,5 år. Som bäst knep han en femteplats. Totalvinnare blev Kyle Kirkwood, USA. Ett namn Rasmus Lindh är välbekant med. Under 2019 var de de två som duellerande om totalvinsten i Indy pro 2000. Den duellen vann amerikanen knappt.

– Jag vet att jag var snabb i alla tester som gjordes 2019. Jag var topp två i det mesta. Hade jag kört hela säsongen hade jag kunnat hänga på honom.

Faktum är att Rasmus Lindh nu ställt in sig på att skippa en hel säsong i serien. Han vill hoppa upp till toppklassen Indycar och ställas mot Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist.

– Det är målet. Jag håller på och pratar med några team, det är under rullning och på gång. Det gäller att hitta en bra deal. Det diskuteras men sedan är det många bitar som ska falla på plats, säger 20-åringen.

Läs fler sportnyheter här.

TV-klipp och nyheter

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen
NYHETER 2024-04-19 KL. 16:30
Premium

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen

Se intervjun med vinnaren i artikeln

Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-04-19 KL. 21:51
Lindome fick sin derbyrevansch
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 19:30
Firar 400 år med dubbelfyrarna
Premium | HANDBOLL 2024-04-19 KL. 17:30
Klart: Aranäs värvar guldmålvakt
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 14:30
Många ville stötta genom att pärla

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.