NYHETER 2023-01-19 KL. 11:45

S vill skjuta upp kommunfakturor

Av Christina Wagner

Socialdemokraterna föreslår att kommunen erbjuder en möjlighet att skjuta upp fakturor till dess att elstödet betalats ut.

S vill skjuta upp kommunfakturor
Magdalena Sundqvist vill underlätta för de personer som har det tufft ekonomiskt just nu. Foto: Sabina Selin & Pixabay

Det är det rådande läget med dyra elkostnader för privatpersoner, föreningar och företag i Kungsbacka som gör att Socialdemokraterna kommer med förslaget. Elstödet dröjer och partiet vill att kommunen ger möjligheten att skjuta upp kommunala fakturor till dess att elstödet har betalats ut. Anstånd ska kunna sökas för fakturor med förfallodatum i januari eller februari, och kunna ges till och med 31 mars. Om elstödet dröjer ytterligare ska anstånd även gälla fakturor av senare datum.
"Detta är ingen långsiktig lösning men ger invånare föreningar och företag möjlighet att överleva tills dess att vi förhoppningsvis ser en ljusning i den svåra ekonomiska situation som föreligger just nu" skriver oppositionsrådet Magdalena Sundqvist (S) i initiativärendet.

Kommunalrådet Lisa Andersson (M) förklarar att arbetsutskottet aldrig tar beslut om initiativärenden, istället kommer det tas upp på kommunstyrelsens nästkommande möte i februari. Hon har inte haft möjlighet att diskutera med partikamraterna ännu.
– Vi får prata vidare om det men som enskild tror jag inte på generella åtgärder. Det löser inte problem för allt och alla, för en del är det en jättebra lösning men för andra kan det förvärra situationen när man skjuter på en massa räkningar samtidigt. Vi tittar alltid på enskilda individärenden och har utökat budgeten för ekonomisk rådgivning, det är bättre att vända sig dit för att få hjälp hur man ska klara sig än att bara titta kortsiktigt. Vi vill inte sätta någon på pottkanten, säger Lisa Andersson.

SENASTE TV-NYHETERNA

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”
NYHETER 2023-02-05 KL. 11:55

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”

Hanhalshjärtat:
ISHOCKEY 2023-02-04 KL. 20:00
Premium

Hanhalshjärtat: "Jag har saknat hockeyn när jag var borta"

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 18:47
Premium

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 16:12
Premium

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna
NYHETER 2023-02-04 KL. 10:00

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2023-02-05 KL. 12:30
Margreth förlorade kamp om specialvård

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

På E6 sker i särklass flest trafikolyckor. Och hastighetsöverträdelse är den vanligaste typen av böter som polisen utfärdar. Henrik Stilling, operativ samordnare på Kungsbackapolisen, berättar om de vanligaste misstagen kungsbackaborna gör i trafiken, var de missar stopplikt och vilka som är de farligaste vägarna i kommunen.