NYHETER 2022-07-01 KL. 06:40

Politikerna drabbar samman på Kungsbacka Teater

Av Anton Lorentzson

Den 30 augusti ska en kommunal valdebatt mellan kommunpolitikerna hållas på Kungsbacka Teater inför valet den 11 september. Bakom debatten står två Rotary-klubbar, Företagarna i Kungsbacka och Norra Halland.
– Det är ett bra tillfälle för både privatpersoner och företag att få svar på sina hjärtefrågor, säger Stefan Pettersson, chefredaktör på Norra Halland.

Politikerna drabbar samman på Kungsbacka Teater
Valdebattsmöte. Från vänster: Niclas Nilsson, Bengt-Åke Sparrman, Arne Kembro och Stefan Pettersson. Foto: Anton Lorentzson

Söndagen den 11 september är det valdag i Sverige. Riksdagsvalet står i centrum men det är också allmänna val till, minst lika viktiga, region- och kommunfullmäktige. Knappt två veckor innan valdagen ska en kommunal valdebatt hållas på Kungsbacka Teater. Alla nio partier i kommunfullmäktige är inbjudna att delta i debatten.

– I dagsläget har åtta partier tackat ja och det blir toppnamnen, alltså förstanamnen, på kommunlistorna som debatterar, säger Niclas Nilsson, president för Kungsbacka-Särös Rotaryklubb.

De tre politiskt obundna organisationerna kommer välja vilka ämnen som ska debatteras, men det kommer också finnas utrymme för publiken att ställa frågor.

– Det kommer vara ämnen som är intressanta och som gäller Kungsbacka kommun, dess företagare och invånare. De klassiska samhällsfrågorna som till exempel infrastruktur, miljö, äldrevård och skolor, säger Arne Kembro, president i Kungsbacka Citys Rotaryklubb.

Den 30 augusti smäller det alltså och Kungsbacka Teater är skådeplatsen. Omkring 500 åskådarplatser finns på teatern och debatten kommer att kosta en liten slant, mest för att ha koll på hur många som kommer.

– Allt överskott kommer gå till lokala välgörande ändamål, säger Bengt-Åke Sparrman, styrelseledamot i Företagarna Kungsbacka.

Debatten kommer att pågå i omkring tre timmar och vara öppen för alla intresserade. Men det är först till kvarn som gäller och biljetterna kommer börja säljas i slutet på juli. Organisationerna bakom debatten tror och hoppas på en fullsatt valdebatt.

– Vi hoppas att folk tar chansen att gå på den här kommunpolitiska debatten. Här kan man få svar på sina frågor från alla partier vid samma tillfälle, säger Stefan Pettersson.

Mer information om biljettsläpp kommer i Norra Halland framöver.SENASTE TV-NYHETERNA

Svalkande dopp i värmeböljan
NYHETER 2022-08-14 KL. 12:00

Svalkande dopp i värmeböljan

Ofredade tjejer på Storgatan
BLÅLJUS 2022-08-14 KL. 09:23

Ofredade tjejer på Storgatan

KD snabbast med paddeln
NYHETER 2022-08-13 KL. 16:26

KD snabbast med paddeln

Retrocamping med vänner och musik
FAMILJ 2022-08-13 KL. 15:00

Retrocamping med vänner och musik

City slog serieledarna - knappar in
FOTBOLL 2022-08-13 KL. 11:06

City slog serieledarna - knappar in

Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.