Annons

Centerpartist backar från yrkande om döda djur

PolitikIstället för att kommunens personal slänger påkörda katter de hittar i en soptunna, borde Teknik ta fram en rutin för att alla upphittade husdjur tas till en veterinär, föreslog Centerpartiets Anders Eriksson inför veckans sammanträde i nämnden för Teknik.
Men under mötets gång drog han tillbaka sitt yrkande.
– Det visade sig att det redan finns en policy, säger han.

Tennishallen har fått en tomt

PolitikKungsbacka kommun och Kungsbacka Tennisklubb är överens om ny placering av tennishallen.

Pressad Sabuni på Kungsbackabesök

PolitikPartiet ska bli bättre på att lyssna på både medlemmar och medborgare, Ringhals bör få vara i fortsatt drift, hon ångrar inte att hon följde med på Michael Bindefeldts födelsedagsresa till Tel Aviv och partiet ska göra bättre ifrån sig i nästa val.
Det säger Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni som i onsdags besökte Kungsbacka.
Annons

Ölstopp på Bambabar

PolitikBambabar vid Kungsbacka torg var en sommarsatsning – och längre verkar det inte bli heller. På onsdagen drog Miljönämnden in alkoholtillståndet.

Extra bidrag till välfärden

VårdRegion Halland får nästa år 48 miljoner extra och Kungsbacka 28,5 miljoner när regeringen nu höjer de generella statsbidragen med 5 miljarder.
– De går rakt in i kommunkassan, kommenterar kommunalrådet Hans Forsberg kortfattat.

Magasinets nerläggning debatterades

Politik– Vi behöver jobba med återbruk på ett nytt sätt, sa Ulrika Landergren (L) i debatt i den senaste kommunfullmäktige. Och hon viker inte från sin ståndpunkt att det räcker med att ha arbetsträning på Kompetensverkstan.

Kommunen satsar på fler motionsslingor

PolitikMotion främjar folkhälsan säger de som vet. Men i Åsa råder helt avsaknad av motionsslingor. Nu gör kommunen en satsning för att använda befintliga vägar att göra och märka upp nya slingor som alla ska kunna nyttja.
Annons

Skattesmäll för Kungsbacka

PolitikKungsbacka får betala ytterligare 100 miljoner till ekonomiskt svagare kommuner om regeringens förslag till utökad så kallad Robin Hood-skatt går igenom. (Korrigerad)

Nu satsar Lisa på politiken

PolitikPartikollegans avhopp banar väg för moderaten Lisa Andersson. Nu tar hon steget fullt ut och blir heltidspolitiker.
– Jag kommer att sakna jobbet som trädgårdsmästare, men man måste ju våga pröva!

Björck lämnar Kungsbacka

Efter bara ett år avsäger sig moderaten Ulric Björck sina politiska uppdrag
– Jag har fått jobb i Norge!
Annons