Annons

Skattesmäll för Kungsbacka

0-Toppnyhet Kungsbacka får betala ytterligare 100 miljoner till ekonomiskt svagare kommuner om regeringens förslag till utökad så kallad Robin Hood-skatt går igenom.

Nu satsar Lisa på politiken

0-Toppnyhet Partikollegans avhopp banar väg för moderaten Lisa Andersson. Nu tar hon steget fullt ut och blir heltidspolitiker. – Jag kommer att sakna jobbet som trädgårdsmästare, men man måste ju våga pröva!

Björck lämnar Kungsbacka

Politik Efter bara ett år avsäger sig moderaten Ulric Björck sina politiska uppdrag – Jag har fått jobb i Norge!

Magasinet läggs ner

0-Toppnyhet Det verkar vara en perfekt kombination: Arbetsträning, och återvinning av prylar och möbler som sparar stora pengar. Men nu stänger kommunens verksamhet Magasinet.

Inget kontor för arbetslösa

0-Toppnyhet Någon särskild satsning på service för arbetslösa blir det inte när arbetsförmedlingens kontor i Kungsbacka försvinner.

Fördubbling av p-avgifter fick motstånd

Nyheter Max-taket för parkeringsavgifter i Kungsbacka bör höjas. Det beslutade nämnden för Teknik som menar att det krävs för ett bra trafikflöde i kommunen. Men den fördubbling av avgifter som tjänstemännen förslog fick mothugg på det senaste nämndmötet

Skadegörelse för miljoner

Nyheter Skadegörelse kostar kommunen runt 2 miljoner om året. Och det är inte bara ”fulla ungdomar” som ställer till det. Nerkörda vägbommar kostade 100 000 kronor förra året.

Kommunen vill få fler att lära sig om artificiell intelligens

Nyheter Kungsbacka kommun har bestämt sig för att anta en nationell AI-utmaning som ska göra artificiell intelligens begriplig för alla.

C vill begränsa vattning med dricksvatten

Nyheter Kungsbacka kommun borde inte bevattna alla kommunala fritidsanläggningar med dricksvatten. Detta anser Anders Eriksson (C) som yrkar att Teknikförvaltningen ska se över om det går att använda vatten från ån i stället.

Inga nya pengar till KDFF

Nyheter Den akuta ekonomiska krisen i KDFF ser ut att fortsätta. Nu ber föreningen  kommunen om drygt en halv miljon i stöd - men de pengarna får de hitta någon annanstans. – Vi kan inte ge mer än vad vi redan erbjudit, säger Kristina Karlsson, ordförande i Kultur och fritid.
Annons