Annons

Kungsbacka tar täten i arbetet för barnens rätt

Politik

Bökar för en miljard – nu ska vildsvinen stoppas

Trafik

Felaktig upphandling - böter hotar

Politik
Annons

Miljonstraff för brist på boende

Politik

Lovar inte att extrabidraget ska sökas

PolitikFöräldrar har varit upprörda och högsta kommunalrådet Hans Forsberg kritisk mot hur habiliteringsbidragen hanterats.  Men nämndsordförande Kalle Påsse Sundvall (M) har inga synpunkter hur ärendet hanterats.

Översvämningarna kan bli dyrt för kommunen

PolitikÖversvämningarna i Åsa riskerar bli dyrt för kommunen. Boende kräver ersättning för självrisken de betalat, samtidigt som försäkringsbolagen varnar för att de kan komma att kräva att kommunen står för vattenskadorna.

Straffavgift för felaktig upphandling

PolitikNär Kungsbacka inte hittade någon ny chef för Miljö och hälsa förlängdes kontrakten med konsultchefen fyra gånger. Upphandlingsgränsen överskreds och nu kräver Konkurrensverket straffavgift.
Annons

Ingen upprustning av Tingbergsvallen

FotbollNyligen stod det klart att KDFF åker ur allsvenskan. I dag meddelar kommunen att det inte blir någon upprustning av Tingsbergsvallen.

Centerpartist backar från yrkande om döda djur

PolitikIstället för att kommunens personal slänger påkörda katter de hittar i en soptunna, borde Teknik ta fram en rutin för att alla upphittade husdjur tas till en veterinär, föreslog Centerpartiets Anders Eriksson inför veckans sammanträde i nämnden för Teknik.
Men under mötets gång drog han tillbaka sitt yrkande.
– Det visade sig att det redan finns en policy, säger han.

Tennishallen har fått en tomt

PolitikKungsbacka kommun och Kungsbacka Tennisklubb är överens om ny placering av tennishallen.

Pressad Sabuni på Kungsbackabesök

PolitikPartiet ska bli bättre på att lyssna på både medlemmar och medborgare, Ringhals bör få vara i fortsatt drift, hon ångrar inte att hon följde med på Michael Bindefeldts födelsedagsresa till Tel Aviv och partiet ska göra bättre ifrån sig i nästa val.
Det säger Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni som i onsdags besökte Kungsbacka.

Ölstopp på Bambabar

PolitikBambabar vid Kungsbacka torg var en sommarsatsning – och längre verkar det inte bli heller. På onsdagen drog Miljönämnden in alkoholtillståndet.

Extra bidrag till välfärden

VårdRegion Halland får nästa år 48 miljoner extra och Kungsbacka 28,5 miljoner när regeringen nu höjer de generella statsbidragen med 5 miljarder.
– De går rakt in i kommunkassan, kommenterar kommunalrådet Hans Forsberg kortfattat.

Magasinets nerläggning debatterades

Politik– Vi behöver jobba med återbruk på ett nytt sätt, sa Ulrika Landergren (L) i debatt i den senaste kommunfullmäktige. Och hon viker inte från sin ståndpunkt att det räcker med att ha arbetsträning på Kompetensverkstan.

Kommunen satsar på fler motionsslingor

PolitikMotion främjar folkhälsan säger de som vet. Men i Åsa råder helt avsaknad av motionsslingor. Nu gör kommunen en satsning för att använda befintliga vägar att göra och märka upp nya slingor som alla ska kunna nyttja.

Skattesmäll för Kungsbacka

PolitikKungsbacka får betala ytterligare 100 miljoner till ekonomiskt svagare kommuner om regeringens förslag till utökad så kallad Robin Hood-skatt går igenom. (Korrigerad)

Nu satsar Lisa på politiken

PolitikPartikollegans avhopp banar väg för moderaten Lisa Andersson. Nu tar hon steget fullt ut och blir heltidspolitiker.
– Jag kommer att sakna jobbet som trädgårdsmästare, men man måste ju våga pröva!

Björck lämnar Kungsbacka

Efter bara ett år avsäger sig moderaten Ulric Björck sina politiska uppdrag
– Jag har fått jobb i Norge!

Magasinet läggs ner

PolitikDet verkar vara en perfekt kombination: Arbetsträning, och återvinning av prylar och möbler som sparar stora pengar. Men nu stänger kommunens verksamhet Magasinet.

Inget kontor för arbetslösa

PolitikNågon särskild satsning på service för arbetslösa blir det inte när arbetsförmedlingens kontor i Kungsbacka försvinner.
Annons