NYHETER 2021-10-18 KL. 21:00

Polisinsamling snart uppe i 1,3 miljoner

Av Christina Nordwall

Insamlingen till de två livvakter som omkom i olyckan med Lars Vilks är snart uppe i 1,3 miljoner kronor. Pengarna ska gå oavkortat till polisens anhöriga.
– Vi har startat insamlingen med ett godkännande av de anhöriga, säger polisen Jonas Borgström som är en av initiativtagarna till Stiftelsen Blåljus i samverkan.

Polisinsamling snart uppe i 1,3 miljoner
Polisen Jonas Borgström från Åsa är en av de engagerade i Stiftelsen Blåljus i samverkan. Nu har stiftelsen samlat in över en miljon kronor till anhöriga till de två poliser som omkom i olyckan med konstnären Lars Vilks. Foto: Montage

TV-klipp och nyheter

Stiftelsen Blåljus i samverkan startades för några år sedan och bakom står personal inom polis, räddningstjänst och ambulans. Jonas Borgström jobbar som polis i Göteborg, bor i Åsa och kollegorna i stiftelsen finns på olika platser i landet.
– Vi kände ett behov av att samla insamlingar och annat arbete under ett tak, att det skulle bli mer legitimt, det var så idén till stiftelsen föddes. Det blir så påtagligt när någon drabbats av olycka i tjänsten. Grundidén var från början att det skulle underlätta för de anhöriga att i alla fall slippa oroa sig för pengar i början när något sådant händer, säger han.
Han berättar att det ofta är kollegor nära den drabbade som tar initiativ till en insamling och den sker sedan via Stiftelsen Blåljus i samverkan.
Insamlingen till de två livvakter som omkom i olyckan med Lars Vilks är snart uppe i 1,3 miljoner kronor. Den håller på under två veckor och när den är avslutad ska de insamlade medlen överlämnas till de två polisernas anhöriga.



TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.