NYHETER 2021-09-30 KL. 15:00

Paddel - inte padel

Paddel - inte padel

Padel, padel, padel, padel...Ett sånt tjat hela tiden!

Bara för det bestämde sig jag och min kvinna för att satsa på paddel i stället. Två begagnade, rejäla havskajaker köptes in på postorder. Vi hade testat för ett par år sedan och kände oss mycket trygga med våra baskunskaper.
En dag låg de där i trädgården, nersläppta av leveransfirman, en vackert grön, en lysande röd. Grannarna beundrade, vi kände oss otroligt friska och förändringsbenägna.
Nästa dag verkade vädret lämpligt, så vi rullade ner dem till havskanten, vi bor nämligen bara 400 meter från stranden. På vägen fick vi beundrande blickar av dem vi mötte, och kommentarer som "Paddla, så härligt!".
Köpet kändes redan i hamn.
Att ta sig i var dock lite besvärligare än vi tänkt oss, tången låg tjock och under den vassa stenar som kändes rejält. Och det kom dessutom små vågor som hotade att slå över sittbrunnen hela tiden.
Nå, jag krånglade mig i min röda kajak, och tog några tag utåt. Då hörde jag ett rejält plask bakom mig. Frun hade gjort en halv eskimåsväng, det vill säga slagit runt men inte kommit upp på andra sidan igen. Hon tog sig frustande ur den numera vattenfyllda kajaken. Jag fick padda tillbaka och hjälpa till.
När den gröna kajaken var tömt och frun ihoppad och utpaddlad, skulle jag med några raska tag ta mig i kapp. Men övermod går före vurpa. Man ska inte paddla samtidigt som man försöker ställa in sits och pedaler. Det blev 180 grader rakt ner i vattnet.
Jag försökte länge tömma båten med det var för tungt, både fysiskt och mentalt, eftersom det på stranden nu hade samlats ganska många nyfikna som inte längre var imponerade, utan rätt och slätt skadeglada.
Vattnet fick vara kvar och jag paddlade vinglande ut efter min partner. Det guppade rätt rejält, och kändes inte alls så där tryggt som det gjort förut. Vi tittade på varandra och satte envist kurs norrut, hela tiden med hjärtat i halsgropen när kajaken lutade än hit och än dit.
När vi kajkat runt en halvtimme ansåg vi att det fick räcka. Nu hade åskådarna dessutom tröttnat. Vi stapplade i land och rullade med våra sista krafter hem kajakerna. Nu står de i garaget.
Kanske är det inte så dumt med padel.

Strid om förfallna stugor
NYHETER 2021-10-18 KL. 06:45

Strid om förfallna stugor

Känd fastighetsägare hotas av viten om han inte river

Upplagt för en seriefinal
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 18:10

Upplagt för en seriefinal

Målfabriken, del 9: Åsa IF
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 11:30

Målfabriken, del 9: Åsa IF

"Det är en styrka att vi inte förlitar oss på en spelare"

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson
FOTBOLL 2021-10-15 KL. 21:00

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson

"Om man skjuter när målvakten inte är beredd på det brukar det bli bra"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2021-10-17 KL. 19:53
Ett steg i rätt riktning

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.