NYHETER 2023-01-21 KL. 17:00

Nu kan du chatta med Ungdomsmottagningen

Av Julia Sandstén Vikberg

Ungdomsmottagningen Halland har nu lanserat en chatt där unga snabbt kan få hjälp, stöd och råd av mottagningens barnmorskor, kuratorer och psykologer.

Nu kan du chatta med Ungdomsmottagningen
Ungdomsmottagningen Halland lanserar en chatt för ungdomar. Foto: Montage

Till ungdomsmottagningen i Halland kan alla mellan 13 och 23 år vända sig för att prata om livet, sexualitet, om sig själv och sin kropp. Sedan 2018 har ungdomsmottagningen, förutom fysiska besök, även erbjudit videobesök och förra året var drygt 20 procent av besöken digitala. Nu tar mottagningen ytterligare ett kliv till att bli mer tillgänglig och lanserar en chatt. Genom chatten kan unga få snabb hjälp av barnmorskor, kuratorer och psykologer.
– Det kan vara svårt att ta ledigt från skola eller jobb för att ta sig till ett bokat besök. Nu kan vi hjälpa ungdomar med en mängd olika saker genom chatten, så som att svara på frågor om och förnya recept på preventivmedel. Eller ha en första kontakt om något som oroar eller skaver. Ungdomen kan starta chatten när som helst, och vi svarar under mottagningens öppettider, säger Anna Samuelsson, barnmorska på Ungdomsmottagningen Halland, i ett pressmeddelande.
Chatten nås via 1177.se eller umo.se, där ungdomar också kan boka tid för ett fysiskt eller digitalt besök. Inloggning sker med Bank-ID eller Freja eID Plus.
– Ungdomsmottagningen Halland är till för alla, men vi vet att alla inte känner till oss. Det är viktigt att ungdomar känner förtroende för oss, att de känner sig välkomna och identifierar sig med våra budskap och därigenom blir trygga i att vända sig till oss om behov uppstår. I vår kommer vi att göra en kampanj som ska synas på alla skolor i Halland, i sociala medier och på andra arenor där ungdomar befinner sig. Vi vill att alla ungdomar ska veta att de är välkomna till oss, Marie Polding, avdelningschef på Ungdomsmottagningen Halland, i pressmeddelandet.


SENASTE TV-NYHETERNA

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”
NYHETER 2023-02-05 KL. 11:55

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”

Hanhalshjärtat:
ISHOCKEY 2023-02-04 KL. 20:00
Premium

Hanhalshjärtat: "Jag har saknat hockeyn när jag var borta"

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 18:47
Premium

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 16:12
Premium

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna
NYHETER 2023-02-04 KL. 10:00

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2023-02-05 KL. 12:30
Margreth förlorade kamp om specialvård

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

På E6 sker i särklass flest trafikolyckor. Och hastighetsöverträdelse är den vanligaste typen av böter som polisen utfärdar. Henrik Stilling, operativ samordnare på Kungsbackapolisen, berättar om de vanligaste misstagen kungsbackaborna gör i trafiken, var de missar stopplikt och vilka som är de farligaste vägarna i kommunen.