NYHETER 2023-01-22 KL. 17:45

Niorna på Kapareskolan fick framtidskoll

Av Christina Nordwall

150 elever i årskurs 9 på Kapareskolan fick under en temadag lära sig mer inför framtiden. Den ideella föreningen Ung företagsamhet var på plats för att inspirera samt ge tips och råd, bland annat genom föreläsningar.
– Det var väldigt intressant och man fick bra kunskap, säger eleven Charlie Karlsson.

Niorna på Kapareskolan fick framtidskoll
FRAMTIDSKOLL. Maja Malmström och Charlie Karlsson i årskurs 9 på Kapareskolan i Onsala tyckte Ung företagsamhets temadag Framtidskoll var intressant och lärorik. Foto: Christina Nordwall

Entreprenörskap, privatekonomi, företagsamhet, gymnasieval, självkännedom och arbetslivet var ämnen som togs upp under temadagen Framtidskoll.
– Det är ett sätt att förbereda och ge dem verktyg för hur de ska nå sina mål. Ta reda på vad ens styrkor är, om mod, att våga ta risker och lyssna på sig själv, säger Caroline Karlsson, projektledare Ung företagsamhet.

Näringslivet
Eleverna fick träffa inspiratörer från Ung företagsamhet och även representanter från näringslivet. Isa Svensson från rekryteringsföretaget MaxKompetens i Halland och Bilall El-Ghariri från Swedbank föreläste.
– Det handlade till exempel om yrkeslivet, vad man behöver tänka på. Och om att spara, räntor och bedrägerier mot unga, säger Caroline Karlsson.

Bra upplägg
Inför temadagen hade eleverna fått ta del av material från Ung företagsamhet för att förbereda sig. Att det blev just årskurs 9 föll sig naturligt eftersom de står näst på tur för att fatta stora beslut inför framtiden.
– Vi har lagt lektionstid för att arbeta med detta och vi bollade upplägget innan. Det skulle ha kunnat vara mer omfattande men vi landade i detta. Vi har haft kontakt med Ung företagsamhet tidigare och detta skulle kunna bli något återkommande, säger läraren Joakim Lundman.
– Det var bra struktur på upplägget och föreläsarna var bra på att fånga vårt intresse, säger Maja Malmström, elev i årskurs 9.


Caroline Karlsson, projektledare Ung företagsamhet.Joakim Lundman, lärare Kapareskolan, Sanne Petersson och Felicia Alm, skolinspiratörer Ung företagsamhet.


SENASTE TV-NYHETERNA

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”
NYHETER 2023-02-05 KL. 11:55

Ny konceptbutik öppnar i ”guldhuset”

Hanhalshjärtat:
ISHOCKEY 2023-02-04 KL. 20:00
Premium

Hanhalshjärtat: "Jag har saknat hockeyn när jag var borta"

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 18:47
Premium

Aranäs fullträff – tog skrällpoäng som kunde varit mer

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik
HANDBOLL 2023-02-04 KL. 16:12
Premium

Aranäs gick upp i serieledning efter onödig dramatik

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna
NYHETER 2023-02-04 KL. 10:00

Anders Axén fick hantera påsk-kravallerna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2023-02-05 KL. 12:30
Margreth förlorade kamp om specialvård

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

Polisen: Här gör Kungsbackaborna fel i trafiken

På E6 sker i särklass flest trafikolyckor. Och hastighetsöverträdelse är den vanligaste typen av böter som polisen utfärdar. Henrik Stilling, operativ samordnare på Kungsbackapolisen, berättar om de vanligaste misstagen kungsbackaborna gör i trafiken, var de missar stopplikt och vilka som är de farligaste vägarna i kommunen.