NYHETER 2022-09-23 KL. 09:00

Nära rekord - så många besökte Tjolöholm

Av Ronny Karlsson

Turisterna har strömmat till Tjolöholms slott i sommar. Antalet besökare har nästan varit lika många som under rekordåret 2021.

Nära rekord - så många besökte Tjolöholm
Tjolöholms slott har haft en bra tillströmning med besökare under sommaren. Foto: Pressbild.

TV-klipp och nyheter

Mätningen görs genom att titta på antalet bilister som betalat för parkering och med 31 752 bilar på parkeringen var Tjolöholm bara två procent från fjolårets rekordnotering.
– Själva slottet, våra trädgårdar och naturområden, de unika boendena samt nivån på mat, dryck och vår service gör att vi idag är ett besöksmål som lockar besökare från när och fjärran. Vi har märkt en uppgång av besökare från Norge, Danmark, Tyskland och även en del holländare har hittat hit till oss i år, säger Patrik Olderius, vd Tjolöholms Slott.
Man kan också glädjas åt att besökarna stannade längre och spenderade mer pengar än i fjol. Totalt steg omsättningen med 15 procent.
– En större butik och besökscentra i det vi kallar för Västra Magasinet är positivt både för besöksupplevelsen och för vår affär, och efter byggnationen av nya ställplatser vid vår allmogeby har vi också sett en markant ökning av både svenska och utländska husbilar, säger Patrik Olderius.
Totalt har cirka 100 personer, de flesta ungdomar, jobbat vid slottet. Det som varit negativt är bristen på framför allt kockar.
– Vi var tvungna att helt stänga Restaurang Storstugan under någon helg i somras och vissa dagar även reducera menyerna. Detta visar sig direkt på omsättningen i Restaurang Storstugan som i år gått ner med 17% jämfört med 2021, men det kompenseras alltså med råge av högre intäkter på andra håll, säger Patrik Olderius.TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.