NYHETER 2021-10-09 KL. 17:32

Konst för flera sinnen hos Ove i Åsa

Ögonen fick njuta av konst och öronen av musik vid Ove Ottossons konstgård i Åsa i lördags. Dagen till ära gästades gården av tenoren Olof Söderberg och pianisten Arne Murby som framförde Jussi Björlings pärlor.

Konst för flera sinnen hos Ove i Åsa
Ove Ottosson i sin älskade ateljé, där inspirationen flödar.Ove Ottossons konstgård är en speciell plats. Sedan Ove skaffade 1800-talstorpet för över tre decennier sedan har det fått sällskap av bland annat en dansbana, en kyrka, och så ateljén förstås. I år, precis som förra året, var kultursalong på gården en av Konstens veckas programpunkter. Under lördagen förvandlades ateljén därför till utställnings- och konserthall.


Folkvandring till konstgården var en av Ove Ottossons visioner när han köpte den. Lördagen blev ett av många exempel på just detta.


Skulpturer och konstföremål trängs på hyllorna, borden svämmar över av konstnärsmaterial, fotografier och tidningsurklipp och väggarna är klädda av Oves tavlor. De som inte fått väggplats står i lådor på golvet. Ove Ottosson håller onekligen en hög produktionstakt.

– Ja, så fort jag kommer in här så sätter det i gång. Jag har varenda låda full, trots att jag har sålt mycket. Jag gör nytt hela tiden, säger han.

"Det är underbart"


Att få anordna kultursalong på det här sättet, och bjuda in konstintresserade till gården är en stor glädje, berättar Ove vidare.

– Det är underbart, det är precis det här jag vill. När jag skaffade torpet tänkte jag ”det ska bli folkvandring hit”, och det har det blivit!

Höjdpunkten, enligt konstnären och värden själv, måste ändå vara konserten. ”Jussis pärlor på mitt sätt” är titeln på framträdandet av tenoren Olof Söderberg från Göteborgsoperan och pianisten Arne Murby.

– De här artisterna är världsstjärnor, det är fantastiskt att ha dem här, säger Ove Ottosson.


Pianist Arne Murby och tenor Olof Söderberg höll konserten Jussis pärlor.
Strid om förfallna stugor
NYHETER 2021-10-18 KL. 06:45

Strid om förfallna stugor

Känd fastighetsägare hotas av viten om han inte river

Upplagt för en seriefinal
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 18:10

Upplagt för en seriefinal

Målfabriken, del 9: Åsa IF
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 11:30

Målfabriken, del 9: Åsa IF

"Det är en styrka att vi inte förlitar oss på en spelare"

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson
FOTBOLL 2021-10-15 KL. 21:00

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson

"Om man skjuter när målvakten inte är beredd på det brukar det bli bra"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2021-10-17 KL. 19:53
Ett steg i rätt riktning

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.