NYHETER 2021-11-27 KL. 10:00

Klassens nalle på resa i Europa

Av Christina Wagner

Tvåorna på Älvsåkersskolan har skickat iväg en nalle på äventyr, efter att ha inspirerats av en bokserie de läser i skolan.

Klassens nalle på resa i Europa
Alice Sjösten från klass 2 B och Ebbe Andersson från 2 A på Älvsåkersskolan med nalleteckningar som 2 A gjort i bakgrunden. Foto: Christina Wagner

Det är klass 2 A och 2 B på Älvsåkersskolan som står bakom den lille nallens resa. Tillsammans med sina lärare Eva Kjellberg Hansson och Anna-Karin Lundin har eleverna börjat läsa Diamantjakten av Mats Wänblad och inspirerats.
– Diamantjakten handlar om Asta, Bea och Cesar. Det är deras lärare Olle som frågar barnen om en nalle de kan skicka iväg, berättar Alice Sjösten som är åtta år och går i klass 2 B på skolan.
Beas mamma letar efter nallen, som visar sig ha mormors diamantring insydd i magen. Men det har inte Älvsåkersskolans tvåors nalle.
– Den har ett guldarmband, skojar Alice, och berättar att alla elever haft med sig sina nallar till skolan tidigare i höst.
– Vi hade Nalledagen här den 27 oktober, säger lärare Eva Kjellberg Hansson.


Tvåorna på Älvsåkersskolan har skickat ut en nalle på äventyr i världen. Här är Nalle Björn innan han åkte iväg. Foto: Anna-Karin Lundin


Hoppas på Europa

De två klasserna med sammanlagt 47 barn har läst fler böcker i serien av Mats Wänblad. De får hemläxa på ett kapitel i veckan.
– I kapitlet vi läser nu vill Bea ha tillbaka nallen, jag tror det är gamla fröken Maja som tagit den. Hon har tagit en bild på nallen i Paris, berättar Alice som gärna vill att klassens nalle också får besöka Frankrike.
– Jag vill att den kommer till där Parisertornet ligger ungefär. Min farfar har varit där och jag vill att nallen ska se Parisertornet.
Ebbe Andersson från klass 2 A tycker precis som Alice att det är spännande att följa klassens nalle på äventyr. Efter att Nalle Björn åkt till Stockholm har den nu rest till Amsterdam.
– Den har en lapp så den som hittar ska veta vad den ska göra, säger Ebbe.

Följer nallens resa noga

Andra länder är inget problem eftersom lappen som klassen skickat med nallen är skriven både på svenska och engelska.
– Jag hoppas på England. Det hade varit väldigt kul, för jag är väldigt intresserad av engelska, säger Ebbe, vars egen nalle är inköpt i England och ser ut som rollfiguren Mr Beans.
Lärarna knyter an till Nalle Björns resa i flera ämnen i undervisningen, bland annat har klass 2 A ritat nallar på bildundervisningen. Att det blev just Nalle Björn som fick åka på äventyr är lärare Annikas förtjänst.
– Hon hade den hemma. Det var några av barnen som sa ”jag har en nalle” när vi frågade, men dagen efter så ville de inte skicka iväg den. Så det fick bli Annikas nalle, förklarar lärare Anna-Karin Lundin.Medel från konstauktionen öronmärks för extra hjälp
NYHETER 2022-01-20 KL. 20:00

Medel från konstauktionen öronmärks för extra hjälp

Kvinnojouren mottog 26 800 kronor

SENASTE TV-NYHETERNA

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:27

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts

Läraren kritisk mot upplägget

Hög sjukfrånvaro i kommunen
NYHETER 2022-01-20 KL. 12:00

Hög sjukfrånvaro i kommunen

Buss körde av vägen
NYHETER 2022-01-20 KL. 07:50

Buss körde av vägen

Tuvanbutiken kan bli bostäder i framtiden
NYHETER 2022-01-20 KL. 06:50

Tuvanbutiken kan bli bostäder i framtiden

Målvakterna glänste i återstarten
HANDBOLL 2022-01-19 KL. 21:21

Målvakterna glänste i återstarten

Aranäs segrade i årets första match

Thorbjörnson etta på riksdagslista
POLITIK 2022-01-19 KL. 18:00

Thorbjörnson etta på riksdagslista

Vården viktig valfråga för V

Hästgård prisas - får fint stipendium
NYHETER 2022-01-19 KL. 13:00

Hästgård prisas - får fint stipendium

Förskolor hårt drabbade
NYHETER 2022-01-19 KL. 11:34

Förskolor hårt drabbade

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-