NYHETER 2021-10-09 KL. 11:55

Gör som jag - vinterbada i september!

Gör som jag - vinterbada i september!

Att på Facebook och Instagram mötas av ett hakkors eller att se någon vinterbada redan under hösten – ja, det provocerar. Kanske är det lugnast att hålla sig till inlägg om söta katter?

Scrollar igenom Instagram. Hjärtat stannar nästan. Ett hakkors! En amerikansk vän har bytt ut sin profilbild mot en svastika. Chockad hör jag av mig till honom och undrar som har hänt. Han är arg på sin regering. Den försöker tvinga på honom vaccination mot Covid-19. Han tänker inte ta en spruta vars innehåll han inte vet något om. Eftersom det här är nazistfasoner, har han laddat upp symbolen. Jag delar inte hans avsky mot en regering som erbjuder kostnadsfritt coronavaccin. Självklart har han rätt till sin åsikt, men jag skriver att jag skulle uppskatta om han tar bort hakkorset. Till min stora glädje gör han det. Han mejlar och säger att han själv inte riskerar att få Corona, eftersom han tar alla mediciner och vitaminer som hans läkare förespråkar. Jag frågar skämtsamt om han vet vad som finns i tabletterna han tar. Inget svar. Ett dygn senare mejlar han och tackar mig för att jag fick honom att ta bort hakkorset. Jag misstänker att han hade googlat på vad det står för. Låt oss se om han vaccinerar sig eller håller sig till sin medicin.

I september vinterbadade jag. Jag slog kullerbyttor och var kaxig. Det var ju inte ens speciellt kallt! Yngsta sonen förevigade detta med en film som hamnade på min Facebook. Det mest imponerande med inlägget var nog att jag kallade det för vinterbad. Reaktionerna lät inte vänta på sig. ”Kom igen i januari!”, ”Det DÄR är väl INTE att vinterbada!” osv. Men för MIG var detta ett vinterbad. Jag jämförde det med att en joggingtur för mig är minst en mil lång. Men om någon annan springer 5km och är nöjd med det så säger jag inte ”Det räknas inte!”, ”Kom igen när du har sprungit en halvmara!”. Det var också många som inspirerades av att få kalla sig vinterbadare genom att få badet gjort redan i september.

Tycker du att det är läskigt att lägga upp saker i dina sociala kanaler? Rädd för att det ska bli fel? Håll dig till promenadtips. Det älskar alla. Lite som att lägga upp en bild på en kattunge. När jag tipsade om en helt underbar vandring till skogs från Hjälm till Fjärås, blev det många tummar upp och tack. Jag berättade målande om hur vi passerade 4 000 år gamla gravlämningar och enkelt hittade hela vägen till Fjärås genom att gå en orange-snitslad stig, som kantades av lika färgglada flugsvampar. Väl framme i Fjärås gjorde hungern sig påmind och döm av vår glädje när vi hör en fotbollsmatch och styr kosan mot den. För där det spelas fotbollsmatch så finns det också något att få sig till livs. Vi fick oss ett par glimtar av det pågående derbyt mellan Fjärås och Lerkil och träffade på många kända ansikten. Promenaden toppades sedan med ett möte med små gulliga vildsvin, när vi promenerade vackra Rossaredsvägen tillbaka till Hjälm.

Och, förresten, nu när jag skriver att vildsvin är gulliga – snacka om provocerande, eller hur?!

 499 dagar med huvudvärk
FOTBOLL 2021-10-27 KL. 20:00

499 dagar med huvudvärk

Hjärnskakningen fick oerhörda konsekvenser för Linnea Bjöörn

Stephan söker det abstrakta
FAMILJ 2021-10-27 KL. 19:00

Stephan söker det abstrakta

"Jag vill inte hamna i en box"

Tryggare skolväg med muralkonst på väggen
NYHETER 2021-10-27 KL. 08:00

Tryggare skolväg med muralkonst på väggen

Emmy ser fram emot satsning i Kungsbacka
FAMILJ 2021-10-26 KL. 20:00

Emmy ser fram emot satsning i Kungsbacka

EY kritiska i Kolla-rapporten
NYHETER 2021-10-26 KL. 19:00

EY kritiska i Kolla-rapporten

Allmänna handlingsplaner och begäran om avsteg

Blandade känslor efter mästerskapet
SPORT 2021-10-26 KL. 18:00

Blandade känslor efter mästerskapet

Krönika: Mitt svenska 20-årsjubileum
NYHETER 2021-10-26 KL. 16:00

Krönika: Mitt svenska 20-årsjubileum

”Theos skolmat ska vara lagad från grunden”
NYHETER 2021-10-26 KL. 11:53

”Theos skolmat ska vara lagad från grunden”

Trots sportsligt lyft – Fjärås sparkar tränaren
FOTBOLL 2021-10-26 KL. 10:07

Trots sportsligt lyft – Fjärås sparkar tränaren

Westerberg kritiserar arbetssituationen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Paret fick pris för god byggnadsvård

Paret fick pris för god byggnadsvård

2019 lämnade Hanna Öberg Brandt och Henric Öberg Brandt sin nybyggda villa för en mangårdsbyggnad i dåligt skick. Efter några år av hårt slit med renovering har de nu prisats för god byggnadsvård av Hallands Museiförening.