NYHETER 2021-10-09 KL. 18:25

Fick momentum efter konstmål

Matchen mellan Varla IBK och IBK Landskrona stod och vägde när centern Albin Jansson stod för ett konstnummer.

– Det är gött att kunna visa att man kan göra det på en högre nivå, säger 19-åringen.

Varla IBK nollade IBK Landskrona, mycket tack vare Alexander Sannerholm som dessutom räddade straffslag.

Trots tidig ledning i matchen så var det en något avtrubbad tillställning när förmodade bottenlaget Landskrona kom på besök i Kungsbacka Sporthall. Hemmalaget tog det säkra före det osäkra och pressade inte allt för högt.

– Vi har inte mött dem innan så vi kände lite på dem i inledningen och spelade ganska defensivt, säger Albin Jansson.

Och när de kom tillbaka från periodpausen så var det fortfarande ganska lågt tempo, men fortsatt Varla som kontrollerade spelet.

Men det låga tempot varade inte speciellt länge. När Albin Jansson hittades någorlunda fri bakom Landskronakassen så kunde han med ett läckert zorromål utöka ledningen.

– Det är en bra egenskap att ha när man kan hitta rätt läge, säger Jansson.
Hur länge har du övat på den?
– Så länge jag har spelat innebandy, sen jag var sju år ungefär.

Och efter Janssons mål blev det en ketchupeffekt. Max Rafsten gjorde 3–0 knappa minuten senare, efter fint förarbete av Fredrik Pedersson. Och tre minuter senare gjorde Adam Davidsson 4–0 när backen Herman Andrén sicksackade sig igenon bortalaget.

Allt var frid och fröjd och matchen kändes avgjord. Men ett mål hade man kvar i matchen, nämligen att hålla nollan.

Landskrona gjorde sitt för att spräcka den. Varje gång det var en närkamp så skrek man på domaren och det gav utdelning. I slutet av andra perioden, med en sekund kvar, fick Jimmie Kärrdin två minuter för fördröjande av spelet. Och då var man redan en man mindre.

Men Varla stod emot tre mot fem och Alexander Sannerholm stod för räddning efter räddning. Och när matchklockan stod på 18 minuter så fick Landskrona matchens dittills största möjlighet när bortalaget fick ett straffslag. Men i Varlakassen var Sannerholm iskall.

– Jag hörde från bänken att han skulle ”zorra”. Och då förberedde jag mig för det och det gick bra, säger Sannerholm.

Och tillsammans med en kompakt defensiv kunde de täppa igen hela vägen ut, även om gästerna fick en möjlighet i powerplay för att avsluta matchen.

– Det var jävligt gött att hålla nollan, det var ett tag sen. Och det blev rätt svettigt i sista perioden, säger Sannerholm.

Slutresultatet skrevs till 5–0 och Varla har så smått börjat komma igång i seriespelet.

– Ja vi var lite trögstartade men efter matchen mot Munka så tycker jag vi har kommit igång, säger Sannerholm.