NYHETER 2022-12-08 KL. 08:00

Dottern slog sin mamma – döms till vård

Av Anton Lorentzson

Dottern plågade sin mamma under ett och ett halvt år. Hon ska ha slagit mamman vid minst nio tillfällen och även hotat med att döda henne. Nu döms hon till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Dottern slog sin mamma – döms till vård

TV-klipp och nyheter

Dottern som är i 25-årsåldern och bor i Kungsbacka kommun har bland annat kastat en tallrik och slagit sin mamma vid flera tillfällen. Tingsrätten tar upp nio fall av misshandel och ett fall av olaga hot i gärningsbeskrivningen. Mamman berättar i förhör att hon inte kommer ihåg varje enskilt tillfälle, men beskriver att det är samma sak hela tiden. Dottern slår henne på armar, ben och huvud. Det blir så när de två inte kommer överens. Mamman hade flera blåmärken, främst på underarmarna eftersom hon skyddat sitt ansikte. Vid ett tillfälle kom mamman hem och möttes av flera slag från dottern. Hon sprang in på toaletten, låste in sig och ringde polisen.
– Jag är egentligen inte rädd när hon gör så här, men det känns i hjärtat. Vi har det bra emallanåt, säger mamman i förhör.

Mamman berättar vidare att dottern aldrig visar ånger och att hon ser det som sin rättighet att slå sin mamma. Vid ett tillfälle ska dottern också skrivit till mamman att hon skulle mörda henne.

Dottern känner igen det som mamman berättat, men menar att hon inte slår lika hårt nu som tidigare. Hon bekräftar att hon slagit mamman med knytnäven och att hon även nypt mamman flera gånger. Hon berättar att hon vill ha hjälp. Hon har även bekräftat hotet hon skrivit men menar att det bara var tomma ord.

Tingsrätten sammanfattar domen med att dottern bevisligen har utövat våld och hot mot sin mamma. De upprepade kränkningarna bedöms enligt tingsrätten som grov fridskränkning, vilket dottern nu döms för. Dottern genomgick en rättpsykiatrisk undersökning som visade att hon begick gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Hon överlämnas därför till rättspsykiatrisk vård och eftersom att det finns risk för återfall förenas domen med en särskild utskrivningsprövning.
Dottern ska också betala skadestånd till mamman, på 69 000 kronor.



TV-klipp och nyheter

Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.