Annons

Så täcker försäkringen skador vid översvämning

0-Toppnyhet När det kommer så mycket regn på en gång som det gjorde i Åsa, då finns det inga gråzoner. – Då gäller försäkringen, det är klartext, säger Håkan Franzén på Trygg-Hansa.

Rekordlåg arbetslöshet i Kungsbacka

0-Toppnyhet Nyligen kom siffror som visade en lätt ökning av arbetslösheten i Sverige. Men i Kungsbacka kommun är trenden den motsatta, och de starka siffrorna ser ut att hålla i sig. – Vi ser ingen avmattning i nuläget, säger Peter Nofors, analytiker på Arbetsförmedlingen i Halland.

Jakt på olagliga bryggor

0-Toppnyhet Nu ger sig Miljöförvaltningen ut på jakt efter svartbyggen längs med stranden i Onsala. Syftet är att värna strandskyddet.

Hundra hus översvämmade i Åsa

0-Toppnyhet Efter nattens regnoväder har runt hundra fastigheter i Åsa drabbats av översvämning. Nu håller fastigheterna på att slamsugas medan boende går igenom sina grejer för att se vad som har räddats eller förstörts.

Bostadsrättspriserna i Kungsbacka fortsätter sjunka

0-Toppnyhet De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Kungsbacka sjunkit med 6,8 procent. Fortfarande är dock Kungsbacka den dyraste kommunen att bo i Halland.

Ny bygglovstaxa klubbad

0-Toppnyhet Nu har fullmäktige spikat den nya bygglovstaxan. Enligt förvaltningen ska den bli tydligare, snabbare och mer rättvis.

Hyreslägenheter i kris

0-Toppnyhet Allt färre klarar hyresvärdarnas inkomstkrav på att få hyra en lägenhet. I östra Sverige står nu hyresrätter tomma, och Hyresgästföreningen spår samma utveckling i Västsverige.

Försenad avfallstur

0-Toppnyhet Hämtningen av glas, returpapper och trädgårdsavfall kan bli försenad de närmaste dagarna. Orsaken är trasiga fordon.

Kyrkan överklagar bygge

0-Toppnyhet Svenska kyrkan fortsätter sin strid mot det nya, stora bostadsområdet vid Fjärås. Bostäderna kommer för nära djuren och gödselhanteringen på prästgården, menar stiftet.

Ny byggjätte bildas i väst

0-Toppnyhet Erlandsson bygg i västra Sverige bryter sig loss och bildar ett eget bolag. – Vi håller på att ta fram ett nytt namn, säger huvudägaren och vd Markus Brink.
Annons