Annons

Dyr golvvärme ingen hälsofara

Bostad

IT-byte ger sena bygglov

Bostad

Nu ska Gudaträdet dö

Bostad
Annons

Lukt men ingen hälsofara

Bostad

Intresset för solel växer stort

Bostad

500 får lungcancer varje år – dags att mäta radon

Bostad

I dag stängs vattnet av

Bostad
Annons

Klotter måste bort

BostadI flera år har den stora kommunikationsbyggnaden vid infarten till Kullavik varit nerklottrad. Nu hotar vite om inte fasaden saneras.

Försiktig ökning av sålda hus i Halland

BostadFörsäljningen på småhusmarknaden ökade rejält under årets tredje kvartal i Sverige jämfört med samma period i fjol. Färska siffror visar att ökningen gäller för samtliga län i landet med ett undantag, Gotland. Men i Halland är ökningen bara en procent.

VA dyrare - renhållning oförändrad

BostadVA-taxan fortsätter att stiga, medan renhållningstaxan blir oförändrad. Så ser kommunledningens förslag ut inför nästa år.

Domstolen ger rätt till Valldabygge

BostadNu är det fritt fram att bygga flerbostadshus och villor i Lunna. Domstolen avslår överklagandet från familjen Arnesson som anser att bostäderna hindrar deras jordbruksföretag.

Byggstart för hyreslägenheter i höst

BostadHöga byggpriser satte käppar i hjulet för jätteprojektet Valand. Dåliga stommar stoppade Tingsbergsrenoveringen. Nu tar bostadsbolaget Aranäs nya tag när konjunkturen börjat vända.

Så täcker försäkringen skador vid översvämning

BostadNär det kommer så mycket regn på en gång som det gjorde i Åsa, då finns det inga gråzoner.
– Då gäller försäkringen, det är klartext, säger Håkan Franzén på Trygg-Hansa.

Rekordlåg arbetslöshet i Kungsbacka

BostadNyligen kom siffror som visade en lätt ökning av arbetslösheten i Sverige. Men i Kungsbacka kommun är trenden den motsatta, och de starka siffrorna ser ut att hålla i sig.
– Vi ser ingen avmattning i nuläget, säger Peter Nofors, analytiker på Arbetsförmedlingen i Halland.

Jakt på olagliga bryggor

BostadNu ger sig Miljöförvaltningen ut på jakt efter svartbyggen längs med stranden i Onsala. Syftet är att värna strandskyddet.

Hundra hus översvämmade i Åsa

BostadEfter nattens regnoväder har runt hundra fastigheter i Åsa drabbats av översvämning. Nu håller fastigheterna på att slamsugas medan boende går igenom sina grejer för att se vad som har räddats eller förstörts.

Bostadsrättspriserna i Kungsbacka fortsätter sjunka

BostadDe senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Kungsbacka sjunkit med 6,8 procent. Fortfarande är dock Kungsbacka den dyraste kommunen att bo i Halland.

Ny bygglovstaxa klubbad

BostadNu har fullmäktige spikat den nya bygglovstaxan. Enligt förvaltningen ska den bli tydligare, snabbare och mer rättvis.

Hyreslägenheter i kris

BostadAllt färre klarar hyresvärdarnas inkomstkrav på att få hyra en lägenhet. I östra Sverige står nu hyresrätter tomma, och Hyresgästföreningen spår samma utveckling i Västsverige.

Försenad avfallstur

BostadHämtningen av glas, returpapper och trädgårdsavfall kan bli försenad de närmaste dagarna. Orsaken är trasiga fordon.
Annons