NYHETER 2021-09-19 KL. 20:00

Badhuset slänger kvarglömda saker

Ett sällskap besökte Kungsbacka badhus men råkade glömma kvar ett par badbyxor och ett babyplagg. När de kom dit igen två veckor senare hade personalen slängt plaggen.

Badhuset slänger kvarglömda saker– Jag tycker att de kan vara lite schysstare mot sina kunder, det är nonchalant och respektlöst, säger Nicklas Falk som ifrågasätter om det ens är lagligt.

Nicklas svägerska upptäckte att hon glömt plaggen ganska snart efter att hon kommit hem och försökte direkt nå badhuset. Hon försökte flera gånger utan att lyckas men tänkte att hon skulle snart dit igen och att hon då skulle fråga personalen på plats. Då fick hon reda på att badhuset redan hade slängt plaggen.

– De sa att det finns ingen plats att förvara bortglömda saker och att de inte heller har tid att hålla reda på andras grejer! Om man tittar på andra simhallar brukar de vara hyggliga och spara grejorna lite längre. Hon har ju trots allt försökt nå badhuset kort efter. Jag tycker det är bedrövligt. Badhuset borde veta bättre, säger Nicklas Falk.

Tar plats


Josefine Palm som är anläggningsansvarig på Kungsbacka badhus menar att de inte har möjlighet att spara bortglömda saker längre än två veckor. Det tar för stor plats.

– Det glöms jättemycket! Efter två veckor brukar vi ha fyra sopsäckar med kvarglömda saker. Det handlar mest om sim-puffar, badkläder och handdukar som tar stor plats. Om det är hela handdukar lämnar vi det till Erikshjälpen och värdesaker lämnar vi alltid till polisen. Och om det är till exempel namnade ytterkläder så ringer vi upp.

Men är det inte väldigt kort tid att bara spara sakerna i två veckor?

– Vi tycker att de flesta borde ha möjlighet att hämta sina kvarglömda grejor inom två veckor, säger Josefine Palm.

Fler nyheter här

Strid om förfallna stugor
NYHETER 2021-10-18 KL. 06:45

Strid om förfallna stugor

Känd fastighetsägare hotas av viten om han inte river

Upplagt för en seriefinal
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 18:10

Upplagt för en seriefinal

Målfabriken, del 9: Åsa IF
FOTBOLL 2021-10-16 KL. 11:30

Målfabriken, del 9: Åsa IF

"Det är en styrka att vi inte förlitar oss på en spelare"

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson
FOTBOLL 2021-10-15 KL. 21:00

Målfabriken, del 8: Victor Martinsson

"Om man skjuter när målvakten inte är beredd på det brukar det bli bra"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2021-10-17 KL. 19:53
Ett steg i rätt riktning

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Nystartade företaget med smaker från Damaskus

Smaken av Damaskus, så heter det nystartade företaget som ryms i en lägenhet i Kungsbacka. – Det var våra vänner som tyckte vi skulle sätta igång, säger Yahya Salam.