NYHETER 2024-09-27 KL. 12:36

Akut vattenläcka skapade långa köer i Hede

Av Johanna Simonsson

En vattenläcka på Kungsparksvägen gör att det är begränsad framkomlighet och på fredagsförmiddagen skapades långa köer.

Akut vattenläcka skapade långa köer i Hede
Kungsparksvägen är avstängd efter en vattenläcka. Foto: Stefan Pettersson

TV-klipp och nyheter

Vattenläckan upptäcktes på torsdagseftermiddagen och kommunen har sedan dess arbetat med att åtgärda problemet, berättar Roland Jansson, trafiksamordnare på Kungsbacka kommun.

– Jag vet inte omfattningen av skadan i nuläget. Det är svårt att veta innan de öppnat upp marken, men när det är rör som går sönder och det sprutar vatten så kan ju det spola bort mycket, säger han.

Det är Kungsparksvägen som går vid butikerna Hede Fashion Outlet, Jysk, Adidas och Burger King som drabbats av vattenläckan. Den vägen in mot Hede är avstängd och det bildades långa köer från E6 och Varla under fredagsförmiddagen.

– Det är när man ska svänga ut vid Arendalsleden och ta sig ut på motorvägen som det är problem, säger trafiksamordnaren.

Tidigare på fredagen var prognosen att problemet inte skulle vara åtgärdat förrän på måndag, men under fredagseftermiddagen trodde Roland Jansson att det kunde lösas fortare.

– De har hittat läckan och håller på att arbeta med att åtgärda det. Förhoppningen är att det ska vara körbart igen under fredagskvällen, men det kan vara något smalare körfält. De gör allt de kan för att minska trafikpåverkan under helgen.

– Det kommer vara fortsatt problem under helgen, men vi gör vad vi kan för att minimera trafikpåverkan, säger han.

Roland Jansson, trafiksamordnare på Kungsbacka kommun, berättar att en vattenläcka på Kungsparksvägen skapar begränsad framkomlighet i trafiken. Arkivfoto: John Skoglund



TV-klipp och nyheter

Eldsjälar ger hjälp till besökare på sjukhuset
NYHETER 2024-09-26 KL. 19:00
Premium

Eldsjälar ger hjälp till besökare på sjukhuset

"En jättestor uppgift som värmer hjärtat"

Kaptenens kritik efter ny cupförlust
BANDY 2024-09-25 KL. 22:38
Premium

Kaptenens kritik efter ny cupförlust

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2024-09-27 KL. 11:00
Är det i år löftet ska bestämma sig?

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.