NYHETER 2021-10-01 KL. 16:00

29 september – ett datum att minnas

29 september – ett datum att minnas
Stefan Pettersson, ansvarig utgivare, chefredaktör och VD.

TV-klipp och nyheter

29 september blir nog inte ett lika uppmärksammat datum som 11 september när planen flög in i tvillingtornen i New York eller 28 februari när Olof Palme sköts. Jag minns fortfarande exakt vad jag gjorde när jag fick reda på de två händelserna. Men 29 september – dagen då Sverige öppnades igen – kommer säkert också att sätta ett visst avtryck i historieböckerna. För som folk har längtat, efter 1,5 år av restriktioner. Självklart så finns corona kvar bland oss, men nu kan vi i varje fall träffas igen i större grupper och gå på kultur- och idrottsevenemang med fulla läktare. Det känns underbart och den känslan har nog många.

På tal om att öppna upp så har det den senaste tiden varit mycket rondelldebatt. Och vi har fler debattartiklar i ämnet på ingång. Det handlar om trafikmiljön kring resecentrum inne i Kungsbacka. Och den miljön går det att säga mycket om. Redan korsningen Vallgatan/Västergatan kan få den mest positive att bli på dåligt humör och ska du sedan vidare mot stationen så fortsätter kaoset.

Grundproblemet är att Kungsbacka växer så det knakar (vilket självklart är positivt på många andra sätt), men att infrastrukturen hamnar på efterkälken. Trafiksituationen förbättras säkert när Borgmästarebron öppnas – men blir det ens biltrafik där? Nej det behöver hända nåt. Utredningar hit och dit hjälper inte kungsbackaborna.

Lite handlingskraft vore önskvärt, för att åtminstone bygga bort problemen vid resecentrum. Jag tycker det vore utmärkt med en rondell där. Gångtunneln kan nog orsaka en hel del huvudbry, men min känsla är att det ändå får plats en rondell. Återstår att se om det händer något för att underlätta trafikflödet.


På tal om rondeller så har rondellen vid infarten till Åsa piffats upp. Men det föll i varje fall inte insändarskribenten Christel i smaken. Mer likt en öde begravningsplats för kadaver. Det kallar jag sågning. Och jag måste säga att hon har en poäng. Det ser inte direkt livfullt ut. Framför allt inte om man ska jämföra med de färggranna rondellerna inne i Kungsbacka. Nej åsaborna är helt klart värda en mer smyckad rondell. Den nuvarande utformningen känns inget vidare.

Ha en trevlig helg


Läs fler krönikor här

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.