NYHETER 2022-01-03 KL. 16:00

19-åring döms efter triangeldrama

Av Elisabeth Däljemar

Den 15-åriga tjejen hade träffat en annan. Men när hon ville göra slut med sin fyra år äldre pojkvän vägrade han. Istället tvingade han med henne hem till den 16-åring hon förälskat sig i. Där blev det bråk. Nu har pojkvännen dömts, för olaga frihetsberövande och olaga hot.

19-åring döms efter triangeldrama
En 19-åring döms efter ett svartsjukedrama. Foto: Arkivbild.

Det var i november som 15-åringen stämde träff med 19-åringen för att göra slut. De möttes utanför Kungsmässan där 15-åringens ett år yngre tjejkompis, som var med, satte sig för att vänta medan paret talade ut.
När 15-åringen berättade att hon träffat en annan ville 19-åringen först inte tro henne. Arg och hotfull förmådde han därefter flickvännen att sätta sig i hans bil. Tillsammans färdades de sedan till den ort i Kungsbacka kommun, där den 16-åring som 15-åringen förälskat sig i bor.
Framme hos 16-åringen konfronterade 19-åringen sin rival. Mycket arg och hotfull sade han bland annat att han skulle skära huvudet av 16-åringen.
Efter en stund ville 19-åringen lämna 16-åringens bostad. Flickan vågade inte annat än följa med. När de satt sig i bilen lovade 19-åringen köra tillbaka henne till Kungsmässan.
Efter en stund stannade han bilen vid en ladugård. Det var mörkt. När flickan bredvid honom vettskrämd började gråta hysteriskt tog han fram sin mobil och filmade henne.
Flickan var mycket rädd under hela bilfärden och försökte flera gånger gråtande förmå 19-åringen att stanna och släppa av henne, eller åtminstone ge tillbaka hennes mobiltelefon som han konfiskerat. Men 19-åringen ville inte lyssna.
Efter stoppet vid ladugården körde 19-åringen tillbaka till Kungsmässan. Där lät han, efter den drygt timslånga bilfärden, till slut den gråtande 15-åringen stiga ur bilen.
10 november greps 19-åringen som därefter fick sitta häktad fram till den 22 december, medan åtal för olaga frihetsberövande, olaga hot och skadegörelse väcktes mot honom.

Under den påföljande rättegången nekade 19-åringen till brott.
Enligt honom hade den 15-åriga flickvännen frivilligt följt med hem till 16-åringen de besökt. Att hon ville göra slut berättade hon först efter återkomsten till Kungsbacka. Några hotelser hade aldrig uttalats – varken mot flickan eller den 16-årige rivalen.
Rätten trodde dock inte på den unge mannen. För olaga frihetsberövande (mindre allvarligt brott) och olaga hot döms 19-åringen nu till skyddstillsyn och 100 timmars samhällstjänst. Han ska även underkasta sig den vård som frivården finner lämplig.
Domen omfattar även ett fall av skadegörelse som 19-åringen i sensomras gjorde sig skyldig till på Varlavägen i Kungsbacka.
Utöver vård och samhällstjänst straffas 19-åringen även med flera skadestån på närmare 19 000 kronor.
19-åringen är tidigare ostraffad. Men under rättegången framkom det att han även står åtalad tillsammans med en annan person, för brott begångna i Mölndal och Göteborg.
Åtalet, som ännu inte behandlats av domstol, gäller bland annat rån och olaga frihetsberövande. Bland åklagarens yrkanden finns en begäran om att 19-åringen ska dömas till fem års utvisning.SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-