Annons

Nyförvärvet vände matchen

Lindome ställdes mot Trollhättan i säsongens första match. Och trots nya ledare och nya spelare, såg det ut som vanligt när Lindome inledde herrarnas ettan södra.

Fotboll | 03 April 2021 16:20

Segervrål. Zanjanchi var säker från straffpunkten och fick fira med lagkamraterna.

FOTO: Carl Schöndell

Matchfakta

FC Trollhättan-Lindome GIF 1–2 (1–0)
1–0 (11), 1–1 (51) Fredrik Zanjanchi, 1–2 (85) Fredrik Zanjanchi

Lindome rullade runt, sökte lösningar, men hittade inga. Istället var det hemmalaget Trollhättan som tog kommandot i matchen. Deras kvicka okomplicerade spel fungerade utmärkt mot ett stillastående Lindome, som inte mäktade med några målchanser inledningsvis. 

Hemmalaget skulle ta ledningen tidigt i matchen, ett snabbt anfall ledde till att efterkommande hörna kunde rendera i en välförtjänt ledning. Och efter elva minuter fanns det bara ett lag på planen.

Lindome var skakat, men fortsatte att rulla bollen som man brukar, några indikationer på att de ändrat filosofi med den nya tränaren fanns inte. Även om man tenderade att slå lite längre bollar, då och då. 

– Det var lite tempofattigt, jag vet inte om det är premiärnerver eller vad det är men vi kom in i det allt eftersom, säger anfallaren Fredrik Zanjanchi. 

Zanjanchi är en av alla nya spelare, och likt resten av laget hade han svårt att skapa något i matchens upptakt. 

Men man skulle växa, under en tiominuters period i mitten av första halvlek lyckades Lindome hota lite mer med deras passningsspel. Det var inte längre den enkla passen i sidled som gällde. Men trots detta var det ändå Trollhättan som kunde kontra, om och om igen. Bra målvaktsspel från David Olsson räddade Lindome från ett värre utgångsläge i andra halvlek. 

– Det gällde för oss att ha tålamod och tro på det hela vägen, mer kan man inte göra, säger Zanjanchi. 

Han forsätter: 

– Vi ligger under med 1–0 men det är den enda skillnaden och vi snackar i halvlek om att vi kommer tillbaka i matchen vi fortsätter tro på det, säger Zanjanchi. 

Och det var nog rätt tänkt. Lindome tog tag i taktpinnen snabbt i den andra halvleken, och Zanjanchi skulle själv trycka in kvitteringen i öppet mål efter fint samspel mellan lagdelarna. 

– Jag försöker löpa på och störa så mycket jag kan och i andra halvleken ger det utdelning, säger Zanjanchi.

Hur var det att komma tillbaka till Trollhättan?

– Det är klart att det är speciellt att komma tillbaka men jag har inget ont att säga om Trollhättan, men det är kul såklart, säger Zanjanchi. 

Nyförvärvet från Örgryte spenderade nämligen förra säsongen på lån i Trollhättan. Och även om han fick spela en del matcher då, så skulle han i första matchen för säsongen dubbla sin målskörd från fjolåret. 

I den 85:e minuten gled Zanjanchi genom försvaret med hjälp av en fantastisk djupledsboll, där Zanjanchi lyckades runda målvakten men blev därefter fälld, domaren blåste straff och Zanjanchi var säker från straffpunkten. 

– Jag kände att jag måste ta den och den gick in, säger Zanjanchi.

Trots en svag inledning lyckades Lindome alltså vända matchen och det var aldrig riktigt nära kvittering för Trollhättan. De hade dock en straffsituation efter att klockan slagit 90 men domaren valde att fria. Stora protester från hemmalagets bänk ledde till gult kort till deras assisterande.

– Linjedomaren hade bra vinkel så vi får lita på honom, säger Zanjanchi glatt. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Cykla i natursköna Kungsbacka

Familj För dig som vill njuta av våren utomhus eller semestra på hemmaplan i sommar kan cykling vara bå...

Poängkungens besked – nästa säsong är den sista

Sport Adam Davidsson skulle ha gjort sin sista säsong. Men när den avbröts tänkte han om – det ...

SHE-drömmen försvann för Aranäs

Handboll Starten var som vanligt – och utgången blev precis densamma som för två år sedan. HK Aranäs fö...
Annons