Annons

Nyförvärv med SHL-rutin

Hanhals Kings fortsätter värva spelare. Det senaste nytillskottet stavas Albin Storm och kommer med rutin från SHL och Hockeyallsvenskan.

– Han kanske blir den mest rutinerade i laget, säger tränaren Per Ljusteräng.

Ishockey | 13 Juli 2021 18:25

Hanhals Kings fortsätter värva spelare. Arkivfoto.

FOTO: Christian Johansson

Det går fort i hockey. Hanhals Kings fortsätter presentera nyförvärv och denna gång handlar det om forwarden Albin Storm.

Återförenas

Storm har spenderat de senaste säsongerna i motståndarlaget Kalmar HC. Och gjorde under fjolårssäsongen 19 poäng på 40 matcher. Tränaren Per Ljusteräng har tidigare tränat forwarden när de var tillsammans i Kallinge/Ronneby och han pratar varmt om Storm.

– Han hade inte riktigt den kvalitén han har visat de senaste säsongerna när jag hade honom i Kallinge, men redan där såg man hur bra han kunde bli. Han har fått ihop spelet ännu bättre och vet vad som krävs.
Vad är hans bästa egenskaper?
– Han är en kraftig powerforward med lite skills också. Han har ett brett register och är bra när han snävar av och vinner puck. Han kan även dribbla, göra mål och assist. Jag tror han kommer trivas bra med lite större ansvar också.

Rutinerad

Med bland annat 19 SHL-matcher i Växjö i ung ålder, kommer det finnas stora förväntningar och förhoppningar på Storm som utan tvivel få ses som en av nyckelspelarna i laget när säsongen drar igång. Men trots mycket rutin och över 120 matcher i HockeyEttan, är Storm blott 24 år gammal.

Är det ett aktivt val att värva unga, hungriga spelare?
– Det är exakt så det är. Spelare som har drivkraft och är hungriga. De vill ta nästa kliv i karriären. Och vi måste inse var vi är i näringskedjan, vi har förmodligen minst plånbok av alla lag men vi får hitta andra vägar att forma vårt lag, säger Ljusteräng.
Kommer han bli eran viktigaste spelare?
– Han kommer vara viktig. Men alla kommer vara viktiga för oss. Det är fortfarande ett orutinerat gäng på den här nivån så alla måste kliva fram, annars blir det jobbigt.

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Pågående skogsbrand i Anneberg

Nyheter Nej, en skogsbrand är väl att ta i, men det pyr lite i en backe i skogen vid Skå...

Lukas och Moa släckte branden i ödehuset

Nyheter Under sin eftermiddagspromenad i Onsala i måndags såg Lukas Johansson och Moa Ekdahl, båda 20 år, rök ...

Erik Persson vidare till semifinal

Sport Ett av Kungsbackas största guldhopp, Erik Persson, har gjort sitt debutlopp i herrarnas 200m bröstsim på OS i ...
Annons