Annons

Läser nyheten om att Kungsbacka kommun ska göra nedskärningar inom lägerverksamheten och korttidsvistelse samt andra insatser kring de svagaste i samhället, vilket vi tycker är oerhört oroande.

Syftet med korttidsvistelse eller lägerverksamhet utanför det egna hemmet är att våra ungdomar/unga vuxna ska erbjudas miljöombyte och rekreation, men också för att ge oss anhöriga avlastning i omvårdnadsarbetet.

Att verksamheten sätter samman väl fungerande grupper av ungdomar/unga vuxna gör att de känner gemenskap och tillhörighet och man bygger relationer för framtiden för en redan utsatt grupp. I dessa grupper utvecklar man också våra ungdomar/unga vuxna att bli så självständiga som möjligt.

Som förälder är det en fröjd att se mitt barns förväntan inför ännu en helg med roliga och meningsfyllda aktiviteter tillsammans med vännerna. Vi gläds med hen och kan själva se fram emot en helg där vi kan koppla av och göra det vi vill göra men inte alltid har möjlighet till. Så denna verksamhet är ett livsviktigt andningshål för alla inblandade och vi är så tacksamma att det finns!

När vi dessutom läser om Dick och hans boendesituation och ser Uppdrag gransknings ”Inlåst i skogen” mår vi fysiskt illa och oron för hur våra barns/unga vuxnas framtid växer till ett svart avgrundshål.

Vi som föräldrar hoppas på att få leva ett långt liv som pigga och friska då vi inser att vi alltid kommer behöva bevaka våra barns intressen och se till att de får den framtid som de förtjänar! Vi önskar också att styrande politiker tog sig tiden att lyssna in oss anhöriga och vi är många som anser att kommunen borde prioritera de som inte kan föra sin egen talan!

Malin och Linus Moberg
Ulrika och Mikael Andersson
Marica och Magnus Persborn
Hans Rane och Anna Lagergren
Marie-Louise Andersson
Pontus och Betina Isacson
Christina Daal
Malin Glimtén
Marléne och Gustaf Sundelius
Marie Eriksson och Bert- Ove Börjesson
Marina och Johnny Andrén
Emilia Borg
Ann-Charlotte och Matti Ekensten
Pernilla Gustavsson
Susan Hassander Olausson
Carola Lindblad

Läs fler insändare här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Lär av misstagen

Debatt Nu kan jag inte vara tyst längre, vad det gäller besparingar för äldre. Varje år då det ä...

Lyckad drive-in-modevisning

Jobb & Pengar – Det här hade jag aldrig kunnat tro. Det är nästan så tårarna trillar! Det var rusning nä...

Fram med möbler och klocka!

Nyheter Klockan två i natt förlorar vi en timme igen. Det är alltså dags att ställa om till sommartid. ...

Tänd hoppet med släckta lampor

Politik I kväll lördag uppmanas vi att släcka lamporna när det återigen är dags för Earth ...
Annons