Här på Brända tomten tänker Patrick Erlandsson ha en gigantisk uteservering i sommar med plats för boule, lekar och kolgrillar. Foto: Privat

 

Sushi, lekar och kolgrill – så ser krogveteranen Patrick Erlandsson nya satsning ut i innerstaden.

 

Det är i den gamla frisörssalongen på Norra Torgatan 6, bredvid Brända tomten, som det ska byggas en ny restaurang de närmaste veckorna.

– Det blir pub med sushi och sallad, för ventilationen kommer inte att räcka till att steka och fritera, säger Patrick Erlandsson.

Men först blir det en extra satsning.

– Tomten ska ju bebyggas, men inte i sommar, så vi får plats med en gigantisk uteservering med lekar, boulebana och kolgrillar. Det blir det perfekta firmafesthaket!

Någon lyx är det inte fråga om.

– Det viktiga är ölen, vi är egenimportörer av tysk fatöl så det ska vi satsa på.

Bygglov och alkoholtillstånd är klart, men nu ska det byggas också.

– Ja, det är full fart nu, men jag vågar inte lova ett datum när vi öppnar, säger Patrick Erlandsson.

 

Namnet på krogen? Bambabar.

– Jag tyckte det klingade bra i munnen.

För många kungsbackabor är Erlandsson ett känt namn. Han drev Kliv in där Ester ligger idag, han har haft korvmojen vid Tingsbergsvallen, kafé på Kungsmässan och Hotell Hallands restaurang.

– Jag har jobbat med krogar sedan jag var 16 år.

För den som undrar vart frisörerna i lokalen tog vägen, kan vi berätta att de numera klipper till på Shakti hår på Södra Torggatan.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.