Vädret idag
Molnigt
18°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Ny krögare på golfbana

bildtext: Den 1 april öppnar krögaren Jonas Wahlström Gräppås gårdscafé på Gräppås golfklubb. foto: privat

 

Jonas Wahlström blir ny krögare på Gräppås golfbana. Den 1 april öppnar han Gräppås gårdscafé. Han hoppas att både golfare och andra i närområdet ska få upp ögonen för restaurangen. 

Vem är du?

– Jag är från Smögen från början och hamnade i Vallda på grund av kärleken. Där bor jag nu med fru och tre barn.

Du har lång erfarenhet av restaurangbranschen?

– Jag har jobbat som kock hela livet, först i fjällvärlden på vintern och hemma i Smögen på somrarna. Därefter har jag bland annat jobbat på Blomstermåla och Långedrags värdshus. Jag startade upp och drev Restaurang Mañana i Göteborg och Skärets krog i Smögen. Senast har jag jobbat i några år på Pensionat Strandkullen men i höstas bestämde sig ägarna för att avrunda verksamheten. I vinter har jag frilansat och letat nytt och så dök detta upp.

Vad ska du ha för inriktning på Gräppås gårdscafé?

– Det blir en härlig dagens rätt i grunden med salladsbuffé, det blir klassiska svenska smaker gärna från närområdet. På kvällar och helger kommer det också finnas en à la carte gårdsmeny med till exempel räksmörgås, sallad, hamburgare. Eftersom det är ett gårdscafé blir inriktningen lite mer café med fika och hembakat än tidigare men vi planerar också att ha temakvällar som till exempel grillkväll, after work och julbord framöver. Min målsättning är att satsa långsiktigt och få det till ett trevligt ställe, inte bara under golfsäsong.

Ni har öppet sju dagar per vecka?

– Ja, vi är två kockar på heltid plus personal när sommaren kommer.

Vilka är kunderna? Inte bara golfare?

– Alla är välkomna! Gårdcaféet ligger på Gräppås golfbana i Onsala och jag jobbar med att alla i närområdet, hela Onsalahalvön och områdena runt omkring ska få upp ögonen för restaurangen. Det är en trevlig miljö som kanske ligger lite avsides men jag tror att det kan vara något positivt med det. Det är lugnt och skönt och vi kommer också att ha en trevlig uteservering.

 

 

 

 

Christina Nordwall
Reporter och redigerare 0300- 52 13 62

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!