Ny klubb. Mattias Muratson vill inte ge bort för mycket, men avslöjar att det kan bli schlagerfester och housekvällar på nya klubben.

FOTO: Daniel Blomqvist

Efter att ha testat rockklubb ett tag blir det nu andra toner. Den 8 november öppnar Restaurang Södra nattklubben Phase i Kungsbacka, och satsningen bygger enligt krögaren Mattias Muratson helt på vad som efterfrågas.

– Vi körde rockklubb i ett halvår ungefär. Det kom gäster, men tyvärr fanns det inte tillräckligt med rockare för att hålla lönsamheten. Så vi har helt enkelt gjort undersökningar och frågat folk vad de vill ha. Svaren är att de vill dansa, dricka drinkar och ha en skön stämning. Det finns inte riktigt någon sådan klubb i Kungsbacka utan man måste åka in till Göteborg, vilket blir krångligt med pendel eller taxi och allt, säger klubbvärden.

 

Restarurangdelen blir kvar, men i det som tidigare var publokal byggs det nu om helt. Exakt hur det kommer att se ut vill Mattias Muratson inte avslöja.

– Nej vi ger inte bort för mycket, det får bli en överraskning, säger han med ett leende.

Musiken då, blir det någon särskild profil?

 – Nja vi kommer nog att ha olika teman. Det kan bli schlagerfest eller housekvällar. Men det kommer även gå att köra event eller abonnera om man är ett stort sällskap. Vi kommer att lyssna till vad gästerna efterfrågar då vi har lyxen och möjligheterna att vara flexibla, säger Mattias Muratson.

 

Restaurangens förhoppning är att kunna erbjuda ett helhetskoncept, där man först kan äta och sedan flytta vidare in till klubben. En vip-hörna kommer att finnas, och gästlistor går att boka via sociala medier.

– Det är där alla unga är idag, särskilt på instagram, så det är där vi kommer att vara också. Och vi har drivit nattklubbar innan så vi vet hur man fixar stämning, säger Mattias Muratson.