Annons

Ny karaktär - satsar på löpstarka spelare

Åsa IF:s tränare, Peter Karlsson känner sig nöjd med hur hans trupp har format sig sedan säsongen tog slut. Framför allt har man rekryterat spelare med ett attribut som varit bristfälligt tidigare, nämligen löpstyrka.

Fotboll | 12 Januari 2021 19:00

William Berntsson är en av spelarna som ska bidra med löpstyrka för Åsa.

FOTO: Arkivfoto Caroline Holmgren

Division fyra-laget Åsa IF har gjort en rad värvningar sedan säsongsavslutningen. Bland annat har hemvändarna Elias Dehlryd, William Berntsson och Liam Begovic återvänt till klubben.

– Vi vill bygga laget kring spelare som har en anknytning till Åsa och det har vi lyckats med, vilket så klart känns roligt, säger lagets tränare Peter Karlsson.

Hur ser läget ut i truppen generellt?

– Det ser intressant ut måste jag säga. Vi har fått en lite annan karaktär på laget i år jämfört med förra säsongen.

Hur då, menar du?

– Vi har plockat in löpstarka spelare. Jag tycker vi var lite stillastående förra året och det kändes därför viktigt att få in killar som springer mycket.

Viktig kontraktsförlängning

Senaste pusselbiten på plats blev en förlängning av Joakim Larssons kontrakt, som är en tongivande spelare i omklädningsrummet.

– Det var viktigt för oss helt klart. ”Lasse” är en jäkligt viktig del av gruppen och har en hög lägstanivå i sitt spel. Man vet alltid vad man får av honom, och även han är ju en Åsa-kille.

Kommer ni göra något mer framöver?

– Nej, det kommer nog inte hända något mer nu. Det är i så fall målvaktsposten som måste förstärkas, men det är väl samma för de flesta lagen i kommunen. Vi har duktiga ungdomar som kan täcka upp, och vi hoppas att någon av dem kan ta steget i år.

Är truppen tillräckligt stark för att ta klivet upp till trean?

– Ett normalt år hade vi nog haft den målsättningen, för jag är jäkligt nöjd med hur laget ser ut på pappret. Men vi vet ju ingenting om hur säsongen blir, så det är omöjligt att säga. Jag går därför in ganska förutsättningslöst.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Wernbloom dröjer – men Hysén tror hårt på sitt lag

Fotboll Kungsbacka City har inte gjort några värvningar sedan början av december. Men någon stress verkar inte ...

Hemvändare klara för Åsa

Fotboll Åsa IF har slagit till med två forwardsvärvningar. I ett fall vet de precis vad de får – den ...

Viktig förlängning för Åsa

Fotboll Åsa IF får behålla kuggen.   FOTBOLL. Tobias Nordström har de senaste åren varit en konstant och ...
Annons