Kungsbacka växer och så gör även de aktiviteter som håller till på stadens isar. Nu finns ett förslag på att bygga en ny hall.


– Det här är ett behov vi ser, säger Ulrika Granfors, förvaltningschef på Kultur och fritid i Kungsbacka.


 


I den behovsplan för nya lokaler som togs fram i slutet av november uttrycks önskemål av att bygga en ny ishall i Kungsbacka. De befintliga behöver ses över.


– Det handlar om behovet av en övningingshall för att frigöra mer tid till träning. Det är med tanke på hur föreningarna utvecklas, men även sett hur vi ligger till jämfört med andra kommuner, säger Ulrika Granfors.


Hon betonar att det är ett önskemål som lagts fram, och att det nu ska beredas. Beslut kommer att tas i maj 2019 av kommunfullmäktige i samband med budgetbeslutet.


Men enligt nämnden finns det ett stort behov.


– I den befintliga anläggningen finns det bland annat problem med sättningar, så där kommer att behövas göras någon form av insats. Och i nuläget är det inte idealiskt sett till de aktiviteter som finns där det ofta blir sena träningstider. Vi har fyra föreningar som behöver istid, inte minst nu när Hanhals har fått fart på tjejhockeyn.Läs mer i tisdagens papperstidning. 


Skaffa Norra Hallands app här.