Annons

Ny förlust och 20 timmar buss

Matcherna är tajtare, men förlusterna fortsätter att komma för Frillesås. Under fredagen hade man ledningen i bortamatchen mot Bollnäs, men föll efter en svag andra halvlek.

Bandy | 08 Januari 2021 22:25

Brandin blev målskytt på nytt, men Frillesås föll i Bollnäs.

FOTO: Arkivfoto Jasmin Frljevic

Matchfakta

Bollnäs – Frillesås BK 6 – 4 (3–2)
1–0 (2), 1–1 (15) Fredrik Brandin, 1–2 (20) Adrian Emretsson, 2–2 (30) Patrik Nilsson, 3–2 (43), 4–2 (56), 5–2 (69), 6–2 (76), 6–3 (78) Gustav Friman, 6–4 (89) Sergey Pochkunov.

Efter ett tidigt underläge hämtade FBK snabbt ikapp och när Adrian Emretsson slog in en straff efter drygt 20 minuter gick man till och med upp i ledning.

– Efter det målet hade vi också ett friläge som vi satte i ribban. Hade vi gjort 3–1 hade matchbilden kunnat bli annorlunda, säger Frillesås tränare Mattias Johansson.

Men hemmalaget vände tillbaka igen och Frillesås fick gå av isen med ett måls underläge inför den andra halvleken.

– Det var tråkigt att de fick in målen istället för oss i det läget, men det skiljde bara ett mål inför andra. 

Väl där blev spänningen inte långvarig. Bollnäs gjorde tre raka mål och skapade därmed en målmässig lucka som FBK aldrig orkade hämta ikapp. Trots en tapper avslutning där man förfinade siffrorna två gånger om, blev det ännu en förlust för laget.

– Vi blev lite för stressade när de gjorde sitt första mål i den andra halvleken, vilket gjorde att vi tappade i vårt spel. Sedan kan man inte säga att de vann orättvist, men det känns ändå surt.

Blir det en lång och tuff resa hem nu?

– Ja, det är det som är extra jobbigt. Vi åkte ändå tio timmar buss hit för att förlora med 6–4 och nu väntar tio timmar till. Det är inte glamoröst direkt, men det är bara att gilla läget.

Hur fördriver ni tiden på bussen?

– Mobiltelefonen är väl klistrad i ansiktet hos de flesta. Sedan ska man försöka sova också, men det brukar vara lättare sagt än gjort.

Helgen är matchfri iallafall, ska det bli skönt?

– Ja, faktiskt. Eftersom spelschemat har lagts om lite så kommer vi få två veckor med lite mer humant schema, vilket är välbehövligt.

Nästa match för Frillesås är på tisdag kväll hemma mot Västerås.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Säsongens andra seger – lämnar jumboplatsen

Bandy Plötsligt lossnade det ordentligt för Frillesås, som under fredagen kunde inkassera sin andra vinst i Elitserien. Efter ...

Steget efter matchen igenom

Bandy Efter den långväga bortaresan i senaste omgången var Frillesås åter på hemmaplan. Men trots en spelledig ...

Förlust efter snöpligt avslut

Bandy Frillesås följde upp vinsten senast med en ny bra insats, denna gång mot Vänersborg på hemmaplan. ...
Annons