Vädret idag
Mestadels molnigt
19°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
21°C
 

Ny chef för Miljö och Bygg

Katarina Öryd blir ny förvaltningschef för de båda förvaltningarna Miljö- och Hälsoskydd samt Byggnadsförvaltningen och startar sitt uppdrag efter sommaren. Hon arbetar nu för Göteborgs stad, men har en bakgrund på Individ och familjeomsorg i Kungsbacka.

 

Sedan Annika Ekvall i praktiken tvingades sluta på Miljö och hälsa, har kommunen sökt en chef som kan ta över både den förvaltningen och Byggnadsförvaltningen. Detta trots kritik mot att ansvaret blir för stort och att Miljöförvaltningen riskerar att komma i kläm.

Kommundirektör Ann-Charlotte Järnström är nöjd med rekryteringen:

- I Katarina Öryd kommer vi att få en god ledare som kan fortsätta utvecklingen i de båda förvaltningarna och tillsammans med nämnderna. Hon har stor förståelse för både myndighetsutövning och kundservice och är en van förändringsledare. Hennes förmåga att driva digitaliseringsprocesser kommer också väl till pass.

Katarina Öryd har drygt 20 års erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Hon kommer närmast från Göteborgs stad där hon är verksamhetschef för ett område inom Intraservice och är drivande i stadens digitaliseringsarbete.

Tidigare arbetade Katarina i Kungsbacka som verksamhetschef inom förvaltningen för Individ- & Familjeomsorg och var en av dem som fick försöka samla ihop förvaltningen efter kaoset 2014 där både förvaltningschef och flera andra chefer fick gå.

I pressmeddelandet säger Katarina Öryd:

- Jag är bra på att skapa goda relationer både i mitt ledarskap och i kontakter med andra intressenter, såsom kunder och leverantörer. Jag har en stor portion mod – både mod att pröva nytt och mod att utmana för att komma framåt.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!