Annons

Ny äggattack på buss 720

I helgen ställdes återigen bussturer på linje 720 in på delar av sträckan i Särö och Kullavik.
Precis som många gånger förr är anledningen att det kastats ägg på bussen.
– Det var dimmigt och jag fick samtidigt möte med en bil i en kurva. Bussen väger 18 ton, det kunde gått riktigt illa, säger Martin Andreasson, busschaufför och huvudskyddsombud på KE's bussar.
Nyheter | 08 Juli 2019 12:03

Natten till söndagen kastades det åter ägg på buss 720. “Det har varit lugnt i ett år, men sista veckorna har vi också sett att vandaliseringen av busskurer ökat igen”, säger Martin Andreasson, busschaufför. 
Foto: Martin Andreasson

 

I helgen ställdes återigen bussturer på linje 720 in på delar av sträckan i Särö och Kullavik.
Precis som många gånger förr är anledningen att det kastats ägg på bussen.
– Det var dimmigt och jag fick samtidigt möte med en bil i en kurva. Bussen väger 18 ton, det kunde gått riktigt illa, säger Martin Andreasson, busschaufför och huvudskyddsombud på KE’s bussar.

 

Periodvis har det varit mycket attacker på buss-linjen, äpplen, stenar och ägg som kastats, verbala attacker mot chauffören och skadegörelse inne i bussen med säten som eldats och utrymningshammare som stulits. Men nu hade det varit lugnt i ett år, när det small till igen i helgen.
– Det var ett gäng som hade gömt sig i en kurva innan man kommer fram till golfbanan i Särö. Om det inte var en person med fyra armar, måste det ha varit mer än en person, för bussen är tolv meter lång och alla rutor utom en blev träffad. Saken med ägg är att när bussen blir träffad av dem, låter det som att ett fönster går sönder. Då är det lätt hänt att det händer något med körningen.
Platsen är inte samma som vid tidigare händelser, då har det istället varit i närheten av Särö skola, Kullaviks skola och i kurvan ner mot Kullaviks hamn.

 

Händelsen på lördagsnatten anmäldes direkt till polisen och trafikledningen fattade beslut om att ställa in delar av sträckan, mellan Guntofta och Särögården, under tre turer fram till klockan tre på natten. Sedan dess har det visat sig att ännu en förare drabbades redan på fredagskvällen.
– Det är ett problem att det börjar normaliseras och att alla förare inte rapporterar in när det händer. Det här är inte något som får normaliseras, säger Martin Andreasson upprört.
Fastän han varit med om det tidigare, tog helgens händelse på honom.
– Ja, jag blev riktigt chockad den här gången, jag var inte beredd på det. När det händer regelbundet bygger du upp en beredskap för det. Samtidigt, du ska inte behöva vara rädd på jobbet!

 

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Klart för skolstart hos Västtrafik

Trafik Läget inför skolstarten är under kontroll i Kungsbacka. Kollektivtrafiken är coronasäkrad. Det meddelar Västtrafik ikväll....

Elfel skapar förseningar i tågtrafiken

Trafik Tågtrafiken dras just nu med förseningar. Orsaken är ett elfel.Felet, som gav sig till känna klockan 16.56, ...

"Jag käkade tre lådor pasta och drack tre öl"

Sport Stefan Fastesson från Kullavik vann den första upplagan av Halland Beach Ultra. Ett lopp som gick från ...
Annons