Vädret idag
Molnigt
14°C
Prognos juli 16, 2019
dag
Delvis soligt
19°C
 

Ny äggattack på buss 720

Natten till söndagen kastades det åter ägg på buss 720. "Det har varit lugnt i ett år, men sista veckorna har vi också sett att vandaliseringen av busskurer ökat igen", säger Martin Andreasson, busschaufför. 
Foto: Martin Andreasson

 

I helgen ställdes återigen bussturer på linje 720 in på delar av sträckan i Särö och Kullavik.
Precis som många gånger förr är anledningen att det kastats ägg på bussen.
– Det var dimmigt och jag fick samtidigt möte med en bil i en kurva. Bussen väger 18 ton, det kunde gått riktigt illa, säger Martin Andreasson, busschaufför och huvudskyddsombud på KE's bussar.

 

Periodvis har det varit mycket attacker på buss-linjen, äpplen, stenar och ägg som kastats, verbala attacker mot chauffören och skadegörelse inne i bussen med säten som eldats och utrymningshammare som stulits. Men nu hade det varit lugnt i ett år, när det small till igen i helgen.
– Det var ett gäng som hade gömt sig i en kurva innan man kommer fram till golfbanan i Särö. Om det inte var en person med fyra armar, måste det ha varit mer än en person, för bussen är tolv meter lång och alla rutor utom en blev träffad. Saken med ägg är att när bussen blir träffad av dem, låter det som att ett fönster går sönder. Då är det lätt hänt att det händer något med körningen.
Platsen är inte samma som vid tidigare händelser, då har det istället varit i närheten av Särö skola, Kullaviks skola och i kurvan ner mot Kullaviks hamn.

 

Händelsen på lördagsnatten anmäldes direkt till polisen och trafikledningen fattade beslut om att ställa in delar av sträckan, mellan Guntofta och Särögården, under tre turer fram till klockan tre på natten. Sedan dess har det visat sig att ännu en förare drabbades redan på fredagskvällen.
– Det är ett problem att det börjar normaliseras och att alla förare inte rapporterar in när det händer. Det här är inte något som får normaliseras, säger Martin Andreasson upprört.
Fastän han varit med om det tidigare, tog helgens händelse på honom.
– Ja, jag blev riktigt chockad den här gången, jag var inte beredd på det. När det händer regelbundet bygger du upp en beredskap för det. Samtidigt, du ska inte behöva vara rädd på jobbet!

 

 

 

 

Ann Kristin Ekman
Reporter 0300- 52 13 63

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 12 juli

kl 10.30 Gemensam promenad i Åsa. Föranmälan. Arr: Anhörigcenter. 

kl 12–15 Origami. Prova på att vika djur och blommor, loppor eller båtar till vattenleken utanför Naturum. Origami är en gammal japansk konstform som roat både stora och små i mer än tusen år.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås.

Lördag 13 juli

kl 11–15 Biodlingens dag på Naturum. Kungsbacka biodlarförening svarar på frågor...

Läs Mer

Så här funkar eNH!