Annons

Nu sopas fliset upp

Det får vara slut med halka och minusgrader. Nu sopar kommunen upp vinterns flis från cykelbanor och vägar.

Trafik | 03 April 2020 14:55

Nu sopas gatorna.

FOTO: Kungsbacka kommun

– Vi är redan klara med prioriterade cykelstråk i centrum liksom cykelbanorna utanför Kungsbacka stad, säger Jens Loreskog, enhetschef på Teknik Drift Gata i ett pressmeddelande.

Flisupptagningen fortsätter under hela april.

– Nu börjar vi med bilvägar och bostadsområden, och kommer att ta upp flis på skolorna under påsklovet.

Kommunen uppmanar alla fastighetsägare att sopa fliset från trottoarerna och ut i gatan så att det kan tas om hand av sopmaskinen.

Vassa kanter

Det kallas ofta i folkmun för att sanda, men numera är det flis – det vill säga kantig småsten – som används för halkbekämpning. En svår vinter med mycket halka kan sprider Kungsbacka uppåt 3 000 ton flis sammanlagt.

Fliset som tas upp går inte att återanvända för halkbekämpning. Det trubbas av och förlorar sina vassa kanter när det har legat ute, men kan istället återanvändas som exempelvis fyllning till nya gång- och cykelvägar.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hansson (C) träder in som kommunstyrelsens ordförande

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har erkänt sexköp och lämnar omedelbart alla uppdrag. Förste vice ...

Häcken växer kämpahög – kanske

Bostad En vacker hög häck som skyddar både mot insyn och blåst vore toppen. Men hur gö...

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår

Blåljus Moderaten Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande, har köpt sex. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag. Kommunstyrelsens ordfö...
Annons