Annons

Nu sägs personal på Arbetsförmedlingen upp

Besked om fler uppsägningar väntas.
Jobb & Pengar | 21 Maj 2019 15:50

Ännu ovisst. Hur det blir på kontoret i Kungsbacka finns det i nuläget inga uppgifter om. 

 

 

Tidigare idag gick Ekot ut med att 1600 personer nu sägs upp från Arbetsförmedlingen. Besked om fler uppsägningar väntas.

 

Under tisdagseftermiddagen meddelade Sveriges radios Ekoredaktion att 1600 personer får lämna Arbetsförmedlingen. Strax senare gick SVT ut med att ytterligare 200 väntas få besked om uppsägning inom kort.

Hur det drabbar Kungsbacka är i nuläget oklart.

– De håller på att ta fram siffror på detta just nu. Så tyvärr har jag ingen uppgift ännu på hur det ser ut. Men vi på ST är kraftigt bekymrade över uppsägningarna, och det är väldigt tråkigt att vi kommer att tappa så många bra medarbetare. Vi har redan tappat väldigt många medarbetare som sagt upp sig eller begärt tjänstledighet för att pröva annat jobb,  och det känner våra kvarvarande medlemmar av i ökad arbetsbörda, säger Anders Wikström på fackförbundet ST.

 

Norra Halland har även sökt Arbetsförmedlingen i Kungsbacka.

  

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fler blir arbetslösa – även i Kungsbacka

Jobb & Pengar 1 986 personer. Så många går just nu utan jobb i Kungsbacka. Det är 696 fler än i juni 2019 och en ...

Färre varsel och arbetslösa i Kungsbacka

Jobb & Pengar Varselvågen som svepte över Sverige i mars och april ser ut att ha avtagit i styrka. Men samtidigt ökar ...

Färre varsel – men allt fler blir arbetslösa

Jobb & Pengar Regeringens stödåtgärder har dämpat varselvågen som sköljt över arbetsmarknaden de senaste veckorna. Men samtidigt ...
Annons