Annons

Nu kan alla bolån bli amorteringsfria

Finansinspektionen har nu gett grönt ljus för banker att bevilja amorteringsfria bolån till alla fastighetsägare.

Jobb & Pengar | 02 April 2020 08:05

Både nya och befintliga bolånetagare ska nu kunna få undantag från amorteringskravet. Det meddelar Finansinspektionen, med hänvisning till spridningen av coronaviruset och dess effekter på svensk ekonomi. Till att börja med gäller undantaget till och med juni 2021.

– Amorteringskravet ökar svenska bolånetagares förmåga att klara svåra tider. När vi nu är inne i ett mycket svårt ekonomiskt läge är det rimligt att hushållen får handlingsfrihet att använda de marginalerna, säger FI:s generaldirektör Erik Thedéen i ett pressmeddelande.

Det är fortfarande upp till bankerna att besluta om ett enskilt hushåll ska få undantag från amortering utifrån en bedömning av hushållets situation och betalningsförmåga.

Men först ska förslaget ut på remiss. Förhoppningen är att förändringen ska kunna träda i kraft den 14 april.

Här finns fler nyheter.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hansson (C) träder in som kommunstyrelsens ordförande

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har erkänt sexköp och lämnar omedelbart alla uppdrag. Förste vice ...

Häcken växer kämpahög – kanske

Bostad En vacker hög häck som skyddar både mot insyn och blåst vore toppen. Men hur gö...

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår

Blåljus Moderaten Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande, har köpt sex. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag. Kommunstyrelsens ordfö...
Annons