Veckan efter påsk flyttar turistbyrån till kulturhuset Fyren. ”Det blir förbättrade öppettider” säger enhetschef Wendela Sanne Öhrnell.  Foto: Daniel Blomqvist
 Nästa vecka påbörjas flytten av turistbyrån i Kungsbacka. Ny anhalt blir Fyren.


– Det blir väldigt snabba ryck, säger Wendela Sanne Öhrnell, enhetschef på Kultur och Fritid.


 


Under ett par dagar nästa vecka, den 23 och 24 april, stängs turistbyrån i Kungsbacka. Detta på grund av flytt till kulturhuset Fyren.


– Vi har valt att flytta dit på grund av alla positiva synergieffekter. Där finns ju redan så mycket annat i kulturväg, så vi tror att det passar bra, säger Wendela Sanne Öhrnell.Hon förklarar att öppettiderna sedan kommer att anpassas efter dels befintlig verksamhet på Fyren, men även efter turistbyråns rådande tider, vilket kommer att leda till mer öppettider.


– Fyren har ju till exempel öppet på söndagar, vilket vi inte har haft tidigare. Och vi har haft vissa tider som de inte haft öppet, men nu anpassar vi oss efter varandra, så det blir förbättrade öppettider.Kommunens nuvarande kontrakt på turistbyråns lokaler går ut den 31 maj.


– Men det ska rivas ut och byggas om i lokalerna, och sedan ska Mickes spelcenter flytta in här, berättar Wendela Sanne Öhrnell.Den officiella invigningen blir först den 29 juni, men turistbyrån öppnar igen för biljett- och kundservice på Fyren den 25 april, då under det nya namnet Kungsbacka Turism.Samtidigt vägg i vägg laddar Linda Johansson som driver spelbutiken för en snabb flytt.


– Ja det blir bara att stänga och flytta. Jag kommer att ha stängt söndagen och måndagen första helgen i juni, och öppnar sedan butiken igen den 4 juni. Lördagen måste jag ha öppet för då är det ju V75, skrattar Linda Johansson.
Linda Johansson som driver spelbutiken i gallerian laddar för en snabb men kort flytt i början av juni. Arkivfoto: Daniel BlomqvistOch verksamheten blir densamma, dock med lite nytänk.


– Ja jag har en hel del planer, men det får vi ta längre fram, säger Linda Johansson.Vad som kommer att hända i de lokaler i gallerian där Mickes spelcenter i nuläget håller till är ännu inte klart meddelar fastighetsägaren.


Inom kort påbörjas dock om- och tillbyggnad av fastigheten som även kommer att få fler lägenheter.