Annons

Nu fixas badplatserna inför högtryck

Sol och lite varmare väder väntas de närmaste dagarna. Och just nu arbetas det för fullt med att få i bryggor och preparera badplatserna runt om i kommunen.
– I morse var vi och la i handikappbryggan i Lerkil, berättar kollegorna Morgan Börjesson och Pelle Andersson.

Nyheter | 27 Maj 2020 14:56

Pelle Andersson och Morgan Börjesson jobbar för fullt denna veckan med att få i bryggor vid kommunens badplatser. På onsdagen var de först vid Lerkil, och sedan här vid Hanhals holme.

FOTO: Daniel Blomqvist

Det vankas äntligen lite varmare tider, och många har länge väntat på sol och bad. Temperaturerna i vattnet kanske inte är till allas belåtenhet ännu (Lerkil hade på tisdagen 14 grader inne i badviken), men från och med nu finns det i alla fall bryggor att bada från.

– Vi har lagt i bryggor i Frillesås, vid Gårda brygga i går, och i morse var vi och la i handikappbryggan i Lerkil. Och så ska en läggas i vid Smarholmen också. Dessutom var vi ute förra veckan och satte ut ett helt nytt hopptorn vid Utholmen utanför Gottskär, berättar Morgan Börjesson från kommunens driftsavdelning.

Nya länkar ska hålla bryggan på plats. Foto: Daniel Blomqvist

Under onsdagen är han tillsammans med kollegan Pelle Andersson ute vid Hanhals holme och ser till att den bryggan ligger där den ska.

– Vi byter bland annat till nya länkar som håller fast bryggan, säger Pelle Andersson.

Nytt på toalettfronten

Mitt i juli förra sommaren stod irriterade badgäster och fick knipa utanför toaletterna vid Vallda Sandö som då var låsta trots högsäsong. Men till denna säsongen ska allt vara fixat.

– Det är ordnat, och alla toaletter blir upplåsta nu under onsdagen och torsdagen. Till helgen ska allting vara öppet, säger Johanna Gertsson på Teknik.

Toaletterna vid Vallda Sandö ska liksom andra strandtoaletter i kommunen vara öppna och i full funktion senast till helgen. Foto: Daniel Blomqvist

Hon berättar att det inför denna säsongen har anlitats ett externt bolag för att städa och sköta underhållet vid strandtoaletterna.

– Vår personal kommer att sköta underhållet runt omkring toaletterna, och soptunnor har vi redan kört ut. Men däremot har vi, delvis med coronapandemin i åtanke, anlitat ett externt städbolag som ska sköta själva toaletterna, förklarar Johanna Gertsson.

 

Läs mer i Norra Halland kommande fredag

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Kommunikationen brister i alla led"

Vård Lisa Barkman, 26, före detta kungsbackabo och blivande civilekonom som varit med om att skriva en kandidatuppsats om Kungsbackas hemtjä...

Matilda – illustratören som saknar sin trädgård

Nyheter Den finns där, men med tre småttingar hemma samt jobbet som frilansande illustratör och grafisk designer är ...

Vält fiskbil blockerar E6

Trafik En lastbil som har vält strax norr om Sandsjöbacka blockerar just nu E6 i södergående riktning....
Annons