Annons

Notorisk lagbrytare fick fängelse - igen

Den 47-årige mannen har dömts för grov olovlig körning vid ett otal tillfällen. Så många att han dömts till fängelse. Men det stoppar honom inte från att köra bil.

Blåljus | 23 Mars 2020 20:00

47-åringen var villkorligt frigiven efter att han dömts till fängelse för grov olovlig körning. Men det hindrade honom inte från att köra bil – igen.

FOTO: Arkivbild/Josefine Julén

I början av januari stoppades mannen återigen av polis när han körde bil utan körkort. Denna gång i Fjärås. Vid närmare kontroll av mannen och hans bil visade det sig att han även tagit med sig tre knivar på färden, utan att det var befogat.

Väl känd av polisen

47-åringen åtalades. Under rättegången framkom att han är mycket väl känd av polisen sedan tidigare, och att han vid ett flertal tillfällen dömts för grov olovlig körning. Senast var i april förra året. Då fick mannen sex månaders fängelse för misshandel, två stölder, sex grova olovliga körningar, två narkotikabrott och fem ringa narkotikabrott.

Döms till fängelse

När 47-åringen stoppades av polis i Fjärås var han villkorligt frigiven.

Nu har mannen fått sin dom av Varbergs tingsrätt. Samtidigt som rätten förklarar den villkorliga frigivningen som förverkad, dömer man 47-åringen till en månads fängelse för grov olovlig körning och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Det betyder i praktiken två månaders fängelse för 47-åringen. Mannen ska även betala 800 kronor i avgift till Brottsofferfonden.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Körde utan körkort – riskerar böter

Nyheter 50 dagsböter. Det kan bli straffet för en körkortslös 37-åring som i mitten av mars stoppades ...

Rattfull körde av vägen

Blåljus Vid 05.16 på lördag morgon gick larmet om att en bilist kört av vägen på Varbergsvägen och ...

Misshandlade flickvännen – utvisas och fängslas

Nyheter Under ett helt års tid misshandlade och kränkte han sin flickvän. Under julhelgen fick kvinnan nog och polisanmä...
Annons