Annons

Lokala fokus på Konstens vecka

Konst Utställning med lokala konstnärer på kulturtorget i Fyren, dokumentärfilm på Facklan och poesiläsning till medhavd picknick-korg.
Det är några av programpunkterna när Konstens vecka drar igång i dag. 

Kvinnlig blick på konsthallen

Konst Kvinnorna spelar en stor roll i Eva Zettervalls konst. Men det är inga väna kvinnoporträtt som visas upp i Konsthallens nya utställning, utan starka personer i en tydlig samtidspolitisk kontext.

Miljödystopi i ny utställning

Konst Moln med gifter, skogen som gör uppror och fåglar som flyr. Och i kontrast; ljus, blommor, och välmående natur. Konstnären Ingrid Carling vill uppmärksamma miljöförstöringarna i utställningen som invigdes på Fyren i dag. 
Annons

Skönhet och död i konsthallen

Konst Blyertsteckningar med kamp mellan stad och natur, en elektrifierad mus i 3D, träsnidade kablar och kontakter och mängder av ekoxar i olika former. När Mattias Bäcklin ställer ut i konsthallen blir det med ett helt eget universum i olika tekniker.

Nu fylls fasader med konst

Konst Nu är arbetet med att fylla ett dussin kommuner i Västsverige med muralmålningar igång.
I veckan började konstnärerna Dulk och Christoffer Sagie med sina målningar i Kungsbacka och i helgen drar Beau Stanton igång.

Öppnar upp sin keramikverkstad under konstrundan

Konst På torsdag nästa vecka inleds den 24:e konstrundan i Halland som brukar locka runt 30 000 besökare. Traditionsenligt kommer ett hundratals konstnärer öppna dörren till sin verkstad.

Permanent graffitivägg kan snart bli verklighet

Konst Förra året uppfördes en tillfällig vägg för graffiti vid Fyren i Kungsbacka. Projektet blev lyckat, och nu letar kommunen lämplig plats för en permanent vägg.