Annons

NHL-draftad back klar för Hanhals Kings

Hanhals Kings har gjort klart med en prestigevärvning på försvarssidan. Jens Hellgren, 31, har meriter från SHL, allsvenskan och draftades av Colorado Avalanche 2007.

Ishockey | 26 Maj 2020 14:41

Arkivbild.

FOTO: Christian Johansson

ISHOCKEY. Jens Hellgren lämnade Leksands IF under ungdomsåren och flyttade till Göteborg och Frölunda HC. Några matcher i A-laget blev det inte och han flyttade vidare till Borås HC. Han har även hunnit representera SHL-klubben Rögle och gjort över 400 matcher i hockeyallsvenskan i lag som Mora, AIK och Vita Hästen utöver Borås.

Till nästa säsong tar han steget ner till division 1 och spel med Hanhals Kings.

– Familjen ville flytta ner till Göteborg. Min fru är därifrån och har jobb i Göteborg. När jag började kolla på alternativ kändes Hanhals Kings som bästa alternativet för mig & det är där jag ville spela. Så jag är mycket glad att vi kommit överens, säger backen i ett pressmeddelande.

Flyttlasset till Kungsbacka går vid månadsskiftet och efter det väntar en ny vardag för backen.

– Det blir lite annorlunda. Jag får ju jobba vid sidan av nu och det blir ett annorlunda liv om man säger så. Jag har ju levt på hockeyn tidigare men jag ser faktiskt fram emot detta. Jag har ju aldrig jobbat med något annat tidigare, säger Hellgren till Göteborgs Posten.

Uppflyttad

Under helgen gjorde Hanhals Kings även klart med ännu en spelare till seniortruppen. Den egna produkten Gustav Göransson, som har gått igenom klubbens alla ungdomslag, belönas med ett A-lagskontrakt till kommande säsong.

– Hur kul som helst, en dröm som går i uppfyllelse som man tänkt på hela tiden när man sprungit runt i hallen och sett på A-laget genom åren. Målet har hela tiden varit att spela i A-laget och att få göra debuten i seniorhockeyn i division 1 känns speciellt, säger Göransson på klubbens hemsida.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Vägen till regerande Stanley cup-mästarna

Ishockey Kullavikssonen Simon Ryfors tog steg för steg för steg. Sedan fullkomligt exploderade han. Nu sitter han med ett ...

Ljusterängs första värvning i hamn

Ishockey Hanhals Kings nye tränare Per Ljusteräng har nu presenterat sitt första nyförvärv. Det är Robin ...

Tillbaka till sina rötter

Ishockey Han är fostrad i klubbens hockeyskola och har sedan dess genomfört en hockeyresa som tagit honom genom Frölundas ...
Annons