Annons

Nej till skyddsjakt på Hamra golfbana

Denna säsong hoppades Kungsbackas golfare få skjuta annat än golfbollar på Hamra golfbana. Men nix pix. Någon skyddsjakt på de kaxiga gäss som betar banan så hårt att den inte går att spela blir det inte.

Nyheter | 28 Maj 2020 21:00

Stora grupper med kaxiga gäss betar Hamra golfbana så hårt att banan blir omöjligt att spela

FOTO: Pixabay

Den del av Hamra golfbana som löper utmed havet, frekventeras sedan flera år av stora grupper betande gäss. Betestrycket är så hårt att det lämnar golfbanan ospelbar.

Gässen vägrar lämna

Att ständigt behöva återställa banan i spelbart skick kostar golfklubben stora pengar. Så mycket pengar att klubbens företrädare jämför skadorna med dem som i liknande situationer kan drabba en jordbrukare.

Golfklubben har försökt skrämma bort gässen med alla till buds stående medel. Men gässen tycks ha vant sig vid människornas skrämselaktiviteter. Så försöken att få dem att lämna frivilligt har inte burit frukt.

Nu återstår bara en möjlighet, anser golfklubben: skyddsjakt med skarpladdade vapen.

Nej till skyddsjakt

I en ansökan daterad 27 mars bad man därför att få smygjaga de vuxna grågäss, kanadagäss och sädgäss som inte har ungar med kulvapen.

Att man inte skulle kunna få gässen att flytta på sig med brukande av mindre våld, håller länsstyrelsen inte med om.

Mot bakgrund av detta konstaterar myndigheten att det inte finns några skäl att bedriva skyddsjakt på gässen. Problemen de stora fåglarna orsakar är helt enkelt inte tillräckligt allvarliga för att en sådan drastisk åtgärd ska vara tillåten.

Med anledning av det avslår myndigheten golfklubbens ansökan om skyddsjakt.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Krönika: Virtuos på flera sätt

Krönikor Jag har gjort det massor av gånger förut, lyssnat på Sommar i radions P1. Men speciellt vill jag ...

Krävs på över 900 000 kronor

Nyheter En kvinna i 40-årsåldern har fått för mycket pengar från Försäkringskassan. Nu vill ...

Nöjda med mottagandet i Kungsbacka

Nyheter Hur väl fungerar integrationen i Kungsbacka? Det ville Josefin Tengstrand ta reda på. Hon sökte och fick kontakt ...
Annons