Vädret idag
Molnigt
14°C
Prognos juli 16, 2019
dag
Delvis soligt
19°C
 

Nej till seniorbostäder vid fjorden

Hur länge ska den obyggda Onsalavägen få stoppa byggprojekt? Det undrade nyligen en markägare som vill bygga seniorbostäder intill i fjorden med stöd av 500 pensionärer i SPF. Länge till, verkar svaret vara från kommunstyrelsen efter mötet i tisdags.

Norra Halland berättade nyligen om Kent och Helene Ahlqvist som äger Södra Ebbegården norr om Onsala kyrkby och ansöker om planläggning av 20 seniorbostäder.

Första försöket gjordes för två år sedan. Trots att utredaren konstaterade att tomten har goda förutsättningar blev det avslag: ”inga nya bostadsområden bör planeras i Onsala förrän tidigast 2018. Detta ställningstagande är direkt kopplat till färdigställandet av nya Onsalavägen”, står det i beslutet.

Sedan dess har det inte hänt så mycket. Bygget av Onsalavägen har inte kommit igång, och den kan tidigast stå klar 2022. Trots det gör paret Ahlqvist nu ett nytt försök. Denna gång har man tagit hjälp av den stora pensionärsorganisationen SPF som påtryckning.

Men det hjälper inte. Eftersom Onsalavägen har försenats vill majoriteten i kommunstyrelsen avvakta med bostadsplanering i Onsala. Liberalen Ulrika Landergren håller dock inte med, och hon får stöd av Sverigedemokraterna.
– Vi vet att Onsalavägen kommer att byggas nu, och jag tycker det är värt att pröva frågan om ett planprogram, säger Ulrika Landergren.

 

 

Christina Forlin
Nyhetschef 0300- 52 13 61

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 12 juli

kl 10.30 Gemensam promenad i Åsa. Föranmälan. Arr: Anhörigcenter. 

kl 12–15 Origami. Prova på att vika djur och blommor, loppor eller båtar till vattenleken utanför Naturum. Origami är en gammal japansk konstform som roat både stora och små i mer än tusen år.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås.

Lördag 13 juli

kl 11–15 Biodlingens dag på Naturum. Kungsbacka biodlarförening svarar på frågor...

Läs Mer

Så här funkar eNH!