NATIVE 2022-06-01 KL. 07:24

Här e-handlar flest svenskar – Halland på femteplats

Hallänningarna har onekligen hakat på trenden att handla online. Enligt statistik från Klarna är Halland den region som genomförde femte flest online-köp per capita i Sverige under första kvartalet 2022. Online-handeln är som mest populär i Kungsbacka, och som minst i Halmstad.

Här e-handlar flest svenskar – Halland på femteplats
Foto: Unsplash

TV-klipp och nyheter

Det sägs att världen är liten, men sett till det digitala samhället gäller raka motsatsen. Utbudet av tjänster och produkter online fortsätter växa för varje år som går, och de lockar mängder av svenskar.

Exempelvis har spelombuden i stor utsträckning bytts ut mot spelsidor på nätet. Detta har lett till att spelen som erbjuds blir alltmer innovativa. På senare tid har vi bland annat sett nya spel som Big 9, ett poolspel på Europas största fotbollsmatcher, äntra marknaden. Även för de spelare som är på jakt efter Big 9 tips & spelförslag varje lördag har den digitala utvecklingen förenklat spelandet, då dessa i dag kan hittas enkelt online.

Kungsbacka toppar den halländska online-handeln
Nöje och underhållning av detta slag är en av de mer populära kategorierna i online-handeln, men även ren shopping i form av kläder, smycken och accessoarer står sig starkt bland svenskarna. Sverige är det land där flest föredrar online-handel framför fysisk sådan, fler än i länder som Storbritannien, Tyskland och USA. Detta enligt Klarna, som kartlagt shoppingvanorna i 11 länder utspridda över tre kontinenter.

I rapporten redogör man även för hur e-handeln såg ut i Sverige under det första kvartalet 2022. Och här finns Halland med i toppen. Halland placerar sig på en femteplats över regioner där den totala online-handeln per capita var som störst. Hallänningarna shoppade många olika produkter online, men den mest populära kategorin var hem och trädgård.

Statistiken visar att online-handeln i region Halland var som störst i Kungsbacka. Drygt 10 mil söderut uppmättes länets lägsta notering, då Halmstadborna var de som handlade minst via nätet i januari till och med mars månad.

Halland under riksgenomsnittet

Trots regionens höga position på listan har hallandsborna genomfört något färre online-köp än riksgenomsnittet per person. Snittet höjs till stor del av Stockholms län, som var den region som genomförde flest köp per capita under första kvartalet. Invånarna i huvudstaden och dess omnejd intresserade sig främst för smycken och accessoarer.

Därefter följde Norrbottens län, vars favoritkategori var sport, hobby och fritid. På tredje och fjärde plats hamnade Uppsala län och Jämtlands län, där båda genomförde den största delen av sina köp inom kategorin nöje.

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

TV-klipp och nyheter

Fler nyheter