Annons

Nära till närodlat i halländsk skördetid

Satsar du på sen hemester i år? Eller har du kanske tänkt förlänga sommarledigheten med några härliga sensommartimmar på landsbygden? Nya sajten Skördetid i Halland hjälper dig hitta närodlat.

Nyheter | 31 Juli 2020 12:58

Nu blir det lättare att hitta närodlat i Halland.

FOTO: Pixabay

Det kvittar vad du gillar bäst – bo på lantgård, ta en närproducerad fika eller köpa kött, grönt och skinnprodukter från halländska gårdar. På den nya sajten Skördetid i Halland finns allt för den som har sen hemester, eller som bara vill komma ut på landet någon timme mellan sensommarens hektiska arbetspass.

Brett samarbete

Det är de halländska destinationerna som gått samman med Region Halland, LRF Halland, Hallands Matgille och Signerat Halland kring en Internetportal där allt vårt län har att erbjuda i form av närproducerat ska gå att hitta.

Vill matinspirera

Än så länge fokuserar man på aktiviteter, boende och upplevelsepaket under årets skördetid mellan augusti och oktober. Men tanken är att sajten även ska kompletteras med rena produktionsjordbruk som är nödvändiga för att länets småskaliga matproduktion ska fungera.

Syftet med sajten är att inspirera till fler Hallandsupplevelser under sensommaren och hösten. En tid då det arrangeras aktiviteter som anknyter till mat och dryck i princip varje helg.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Indisk restaurangkedja öppnar i Kungsbacka

Jobb & Pengar Masalfamiljen öppnar sitt sjunde Masala Kitchen. Men det blir för första gången de testas i ett shoppingcenter. ...

Skeppsvrak bär spår av stormig historia

Nyheter Sedan början av 1900-talet ligger den gamla briggen begravd under sand och vatten, långt in i Lerkils badvik. ...

Klart för skolstart hos Västtrafik

Trafik Läget inför skolstarten är under kontroll i Kungsbacka. Kollektivtrafiken är coronasäkrad. Det meddelar Västtrafik ikväll....
Annons