Annons

Mystisk balkongbrand utreds som mordbrand

En brand som hastigt flammade upp på en balkong i västra villastaden under söndagsmorgonen, utreds nu av polisen – som mordbrand.

Blåljus | 28 Juni 2020 09:45

Var det ett brandattentat som startade balkongbranden? Den frågan ställer sig polisen.

FOTO: Josefine Julén

Det var en plaststol på en balkong på Östergatan i Västra villastaden som vid 08-tiden på söndagsmorgonen lika plötsligt som oförklarligt fattade eld.

Kan vara hämndaktion

Eftersom det fanns tecken på att branden startats av någon som kastat in ett brinnande föremål på balkongen kallades polis till brandplatsen.

Vem som startat branden är okänt.

Men enligt den boende i lägenheten som balkongen tillhör kan det röra sig om en hämndaktion.

Misshandlades av rökare

Mannen som bor i lägenheten har en tid besvärats av cigarettrök som letar sig in på hans balkong utifrån gården. En man som vid tolvtiden under natten mot söndag tände en cigarett utanför balkongen fick återigen rök att börja sippra in hos balkonginnehavaren.

När denne gick ut för att be rökaren flytta sig fick han motta två hårda knytnävsslag rakt i ansiktet. Morgonen efter slog grannar plötsligt larm om att en plaststol inne på den misshandlades balkong stod i brand.

Eftersom eldsvådan verkar anlagd och den lätt kunde ha spridit sig i hela huset, rubriceras händelsen som mordbrand.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hotellägaren: Försöker tänka framåt

Jobb & Pengar Det har gått drygt ett år sedan Gottskär hotell slog upp portarna till sin restaurang och huvudbyggnad på ...

Lex Sarah-anmäler efter död i rökbrand

Vård Kommunen har Lex Sarah-anmält sig själv till Inspektionen för vård och omsorg, efter händelsen då ...

Slog man i ansiktet – mitt framför polisen

Blåljus Med flera slag mot ansiktet misshandlade 30-åringen en annan man. Det skulle han inte ha gjort. Vittnen till hä...
Annons