Annons

”Mycket längre fram i år”

Frillesås BK har haft en intensiv matchperiod. Tränaren Mattias Johansson har fått en del positiva svar.
Bandy | 11 September 2019 16:05

Uddamålsförlust för Frillesås. Arkivfoto

FOTO: Caroline Holmgren

BANDY. – Det känns i kroppen, säger Mattias Johansson efter det tredje matchen på fem dagar. Seger mot Gripen med 8–5, vinst mot Stabaek med 9–1 och förlust mot Villa Lidköping med 1–5.

– Man ser skillnad att vi ligger mycket längre fram i år, säger spelande tränaren Mattias Johansson efter att de hängde med en halvlek mot de svenska mästarna Villa Lidköping.

På vilka sätt?

– Tidigare har vi spelat mycket på individuella prestationer. Vi har försökt att utveckla vårt egna spel, få till fler passningar och involvera fler spelare. Vi har blivit lite spetsigare när vi kommer fram.

 

Ett dystert besked var att backen Niclas Wiklander fick en hörna i ansiktet mot Gripen, det kan bli aktuellt med en operation och hur länge han blir borta är oklart. Desto mer gladde insatsen av nyförvärvet Nicklas Gustafsson som spelade libero mot Villa Lidköping.

– Han gjorde en otroligt bra match, säger Mattias Johansson.

Ni hängde med i statistiken mot de svenska mästarna. Nästan lika många hörnor och fler skott på mål. Vad säger det?

– Vi har en bredare trupp och skapade en del även om de hade det övervägande spelövertaget. Det säger att vi förhoppningsvis kan bråka med de riktigt bra lagen i vinter.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

De backar efter kritiken

Bandy Bandyförbundet ville införa förlängningar och straffläggningar i grundserien. Men efter kritik har de valt att ...

Så inleder Frillesås säsongen

Bandy Spelschemat för elitserien är klart. Frillesås startar säsongen med två raka bortamatcher. BANDY. Markera den 23:e oktober ...

Ryske anfallaren öppnar för en fortsättning

Bandy Sergey Pochkunov kom in i december och levererade direkt. Nu öppnar anfallaren för att återvända till Sverige och ...
Annons