05 Januari 2021 11:37 | Stefan Pettersson

2021, vilket år vi har framför oss! Nu börjar vi äntligen se ljuset i mörkret, även om vi måste kämpa på ett tag till. Men hoppet om ett slut på coronapandemin lever. Vaccinationerna är i full gång och framåt sommaren finns det gott hopp om ett mer normalt liv igen. Allt blir inte som före pandemin, men den senaste tidens bunkerkänsla med hårda restriktioner är förhoppningsvis snart ett minne blott. Det ska bli underbart att få blicka tillbaka på 2020, klia sig i skallen och fundera på vad som egentligen hände. Snacka om ett helt galet år, hoppas att vi aldrig behöver uppleva något liknande igen.

Inte enkelt

Det här med restriktioner är inte enkelt – det kan nog Stefan Löfven och Morgan Johansson vittna om. Jag har själv fixat några småsaker i mellandagarna, som kanske inte var ett absolut måste just då. Men var går egentligen gränsen för vad som är nödvändigt? Dessutom så hängde jag på låset vid öppning och var i princip den enda kunden, så jag känner ingen ”coronaskam”. Däremot tycker jag det är en helt annan sak om statsministern står och läxar upp Sveriges befolkning och med allvarlig ton säger stopp för besök i gallerior, men sedan själv knallar runt i en galleria. Vilket hjärnsläpp. Varför inte skicka en av alla personer som finns i statsministerns stab? Att det blir reaktioner på ett sånt galleriabesök är minst sagt väntat. Visst, det är många som gjort likadant men här handlar det om statsministern som ska vara ett föredöme. Ett klavertramp, minst sagt.

Hurra för 100-åringen

På tal om saker att fira under 2021, så får vi en ny 100-åring i Kungsbacka. Norra Halland fyller nämligen 100 år den 9 december. Lokal journalistik i 100 år, det är något att vara stolt över och det ska vi fira med er läsare. Det kommer att bli många nya inslag under jubileumsåret och en jubileumslogga är framtagen. Jag ska inte avslöja allt här och nu, men det är mycket på gång. Först måste vi bara bli av med den här jäkla coronapandemin.

Ha det bra och ta hand om dig.

Läs fler krönikor här