Annons

Moster och Bella har hittat rätt

Den ena har flyttat från musikalbranschen i London till en mer naturnära tillvaro intill Ramhultafallet. Den andra är sångtalangen som har en känsla för allt från finstämda stämmor till rap. Efter ett otippat möte med en erfaren musikproducent satsar de nu stort.
– Vi känns mer som bästa vänner än moster och systerdotter, säger Sylvia Milleding som fått en nytändning på musiken.

Nöje & Kultur | 24 Mars 2021 20:01

Isabella Rigor och Sylvia Milleding har hittat både ett uttryck och ett kul samarbete. Nu hoppas de på framgångar med BellAnty.

FOTO: Daniel Blomqvist

Det är ganska kallt i vinden, men ändå har många valt att besöka Ramhultafallet där vattnet för närvarande forsar vilt nedför klippor och stenar. Två av personerna som tagit sig ut till vattenfallet är dock inte klädda som de flesta andra. Snarare är de stylade som om det vore dags att gå upp på scen – och kanske dröjer det inte så länge innan det blir så.

– De tre första låtarna kom till väldigt snabbt. Nu har vi 7-8 till redo, säger Sylvia Milleding.

Vi tar några bilder vid vattenfallet, och sedan traskar vi upp till det lilla huset där hon bor. Tillsammans med systerdottern Isabella ”Bella” Rigo har hon hittat formen för låtskriveriet. Och det finns de som redan har fått upp ögonen för projektet. Men först måste vi backa bandet lite.

– Jag har hållit på med musik hela livet i stort sett. Under sju år bodde jag i London där jag först gick en musikalutbildning och sedan jobbade jag vidare i den branschen, berättar Sylvia.

Men musikalbranschen är tuff, och efter en tid tröttnade Sylvia Milleding på att leta jobb. Istället blev det flytt hem till Sverige och en helt annan inriktning på livet.

– Så jag skolade om mig till tandläkare och har jobbat med det i tio år nu.

Speciellt band

 Isabella Rigo bor i Stenungsund, men umgås mycket med moster Sylvia. Hon har redan hunnit uppträda en del på hemmaplan, och bandet till moster Sylvia alltid varit starkt.

– Vi känns mer som bästa vänner än som moster och systerdotter. Vi pratar om allt, och skrattar mycket. Både med och åt varandra, säger Isabella.

– Och det var så kul när ville börja sjunga tillsammans, säger Sylvia.

Nu har de hunnit spela in ett gäng låtar och kallar sig BellAnty – en ordlek som har att göra med att Isabella alltid kallar Sylvia för moster, eller aunty.

Sylvia går bort till en bänk i rummet och trycker igång en högtalare. Snart fylls rummet av deras musik.

– Här är det jag som sjunger och Bella som körar. Men på vissa låtar är det tvärtom, säger Sylvia.

Sylvia Milleding och Isabella Rigor trivs i varandras sällskap. I stugan vid Ramhultafallet hittar de inspiration till musiken.

Det är vanligtvis Sylvia Milleding som börjar skriva låtarna. Sedan kommer Isabella med tankar, idéer och förslag. Men det finns även delar som Isabella helt ligger bakom. I en av låtarna kommer en sekvens med rap. Orden kommer snabbt och rytmiskt, det är Isabella som rappar sin egen text, och allt låter väldigt välproducerat.

Kändis i tandläkarstolen

Låtarna spelar de in hemma till en början, men musiken som strömmar ur högtalarna är producerade i en professionell studio. Hur det kommer sig, har att göra med ett möte på tandläkarkliniken.

– En av mina klienter är John Ballard. Vi pratade om musiken och han tyckte att jag skulle skicka låtarna till honom. Sen hörde han av sig och tyckte att det var bra på riktigt, berättar Sylvia.

De som hängde med i schlagersvängen på 80-talet känner troligen till namnet John Ballard. Han blev kanske aldrig någon ny Carola, men fortsatte med musiken som låtskrivare och producent. Ett av de mer kända banden han jobbat med är Ace of Base. När han fick höra BellAnty blev han peppad på att jobba med Sylvia och Isabella.

– Men det är samtidigt vi som styr innehållet i text och musik helt och hållet. Och det känns så himla skönt, att få hålla på med sin egen musik som man skrivit själv, säger Sylvia.

 I sin linda

Nu är planerna en helhetssatsning, något som de båda tycker är superkul.

– Vi har blivit ett så himla bra gäng, och nu kör vi hela processen. Musik, foto och upplägg, fortsätter Sylvia.

Än så länge finns inte musiken ute, och det har att göra med att hela projektet trots att det pågått ett tag ännu är i sin linda.

– Musikbranschen är ju så annorlunda i dag. Och det är kanske inte alltid det bästa att gå via skivbolag längre. Kanske släpper vi det på eget bolag, det vet vi inte än.

Men samtidigt har de otroligt kul på resan. De får umgås med varandra samt Sylvias tre hundar i det lilla huset vid Ramhultafallet. Och hålla på med musik.

– Att få skriva och sjunga, plus hela processen med den här produktionen – det känns som att man har hittat hem, säger Sylvia Milleding.

 

Läs fler nyheter på norrahalland.se – klicka här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Cykla i natursköna Kungsbacka

Familj För dig som vill njuta av våren utomhus eller semestra på hemmaplan i sommar kan cykling vara bå...

Debatt: Ännu inget utlovat spår för motion

Trafik För 30 år sedan önskades ett motionsspår i Åsa. Då fick vi till svar att det fanns inga pengar, ...

Förvaltningschefen nöjd med alternativa verksamheten

Vård Den dagliga verksamheten för personer med funktionshinder har varit utflyttad till och från i ett år. Nu fö...
Annons