Annons

Morgan avbröt inbrottsförsöket: "Rena rama Hollywoodfilmen"

Strax före 17.30 på måndagen skedde ett inbrottsförsök på Fjärås industriväg. Morgan Dieserud berättar att han tog två gärningsmän på bar gärning och fick sina däck sönderskurna med kniv.

– Det var som rena rama Hollywoodfilmen.

När polisen kom till platsen hade gärningsmännen hunnit lämna, men de finns på övervakningsfilm. 

Blåljus | 28 Juli 2020 12:01

Morgan Dieserud fick två av sina däck sönderskurna.

FOTO:

Morgan Dieserud, som bor i närheten, berättar att industriområdet drabbades av ett stöldförsök så sent som i lördags. Igår eftermiddag var det dags igen. Morgan hade varit på verkstaden med sin bil och var på väg tillbaka när han passerade industriområdet:

– Jag ertappade två gärningsmän, en satt i bilen och en var inne på fel sida av staketet till två företagsfastigheter. Jag tog naturligtvis upp jakten, säger Morgan Dieserud.

När gärningsmännen rullade iväg i sin bil följde Morgan efter.

– När de stannade så stannade jag, när de backade så backade jag. Sen kom föraren ut med en kniv i handen och riktade den mot mig där jag satt i förarsätet i min bil. Han frågade om jag följer efter dem och jag svarade “det kan du ge dig fan på att jag gör”. Då gick han bak och satte kniven i mitt bakdäck, sen fram och gjorde samma sak med vänster framdäck, berättar Morgan.

Var du rädd?

– Självklart. Men jag har jobbat som väktare, ordningsvakt och livvakt så jag vet hur jag ska bete mig. Tyvärr är jag funtad så att jag inte backar, svarar Morgan.

När föraren hoppade in i bilen igen såg Morgan sin chans att hindra dem på flykten:

– Jag lyckades gå fram och köra in min kniv i hans bakdäck för att se till så att de inte kommer så långt.

Under händelseförloppet hade Morgan ringt 112 och hade larmcentralen i luren. Nu hoppas han att konversationen med gärningsmannen kan höras på den inspelade ljudfilen. Dessutom finns det övervakningsfilmer i god kvalitet.

– Jag ska åka ner med det till polisen nu. Gärningsmannen borde vara lätt att identifiera på övervakningsfilmen.

Enligt Morgan Dieserud tog det en timme innan polisens patruller från Kungsbacka, Falkenberg och Göteborg kom till platsen. Då var gärningsmännen inte kvar. 

– När det kommer ett larm där jag talar om att det riktas en kniv mot mig, då ska det inte ta en timme för polisen att komma ut, säger Morgan Dieserud.

Staffan Lingstedt på polisen i Kungsbacka förklarar att det är ledningscentralen som styr vilka jobb poliserna ska åka till och hur de prioriteras. 

– Vi var på annat jobb och kom så fort vi kan, säger han. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Misstänkta tjuvar stoppades – stal mediciner från åldring

Blåljus En man och en kvinna i 40-årsåldern sitter anhållna, misstänkta för flera inbrottsförsök ...

Bar maskering och hammare – togs efter inbrottsförsök

Blåljus 02.47 i natt fick polisen larm om ett inbrottsförsök i butiken Hemmakväll på Torggatan i innerstaden. Vittnen hade ...

Sökes: vittnen till knivskärning

Blåljus Fredagen 24 april blev en tonårskille knivskuren i handen vid ett bråk i närheten av Varlaskolan. Nu sö...
Annons