Annons

Mohlén rullar mot formen

Efter två års frånvaro tog han beslutet sent i våras att återvända till bandyn. Nu ligger Robin Mohlén i hårdträning inför återsamlingen.

– Jag har behövt börja om från en helt annan nivå, säger den nygamla Frillesåsspelaren.

Bandy | 30 Juli 2020 14:00

Robin Mohlén har valt att återvända till bandyn och Frillesås BK. Efter två års frånvaro är hans startsträcka inför säsongsstarten längre än lagkamraternas – "Det är mentalt tufft att känna att man inte är i den formen som man kunde vara".

FOTO: Jasmin Frljevic

BANDY. Temperaturen snuddar vid 20-strecket och vinden smyger förbi med en svalkande effekt på raksträckan på Åsa Jutegårdsväg. Iklädd träningströja och bandyhjälm glider Robin Mohlén in på rakan.

Frillesåsspelarna har uppehåll från den gemensamma träningen men förväntas hålla igång på egen hand innan de samlas igen till helgen för ett ispass i Kungsbacka Ishall. Den nygamla mittfältaren Mohlén har varit ifrån bandyn under de två senaste säsongerna och har en del mark att jaga ikapp.

– Två säsonger är ändå ganska mycket, speciellt om man lägger till försäsongsträningen också. Man håller inte samma träningsnivå som när man kör fullt. Så det är klart att jag har behövt börja om från en helt annan nivå. Nu börjar det kännas bra, säger Mohlén som hann vara med årets inledande försäsong.

Hur jobbiga var de första passen för säsongen?

– Haha, det var bara att acceptera läget då. Det är mentalt tufft att känna att man inte är i den formen som man kunde vara. Men samtidigt är det motiverande att känna förbättringar.

Vad behöver du göra för att nå den fysiska formen du hade innan ditt uppehåll?

– Att stärka upp muskler och leder, men sedan har jag inte säckat ihop totalt utan jag har hållit igång med styrketräningen. Nu gäller det att få igång hjärtat så att den kan arbeta och att musklerna orkar att jobba under en längre period, säger mittfältaren.

Tränar ensam

För att nå det målet har det blivit fem till sex pass i veckan under sommaren. Många av dem konditionspass. När han inte suttit på mountainbiken så har han snörat på sig rullskridskorna och begett sig till rakan.

– Detta är favoriten och jag försöker köra inlines två gånger i veckan. Det finns olika varianter av att köra intervaller på och i dag kör jag 30 sekunder och vilar 30 sekunder. Det blir ett gäng sådana under den timma jag är här ute, säger Mohlén som även berättar att han avverkar runt 1,7 mil på rullskidorna vid varje pass.

Det blir aldrig tråkigt?

– Nej, det blir inte det. För alternativet är att springa, haha. Så det är bara att acceptera att detta är det bästa möjliga för att få den konditionsträningen.

Robin Mohlén är tillbaka i Frillesås BK.

Varje gång har han varit ute helt ensam. Den snälla vinden gör att dagens pass inte ger lika mycket mjölksyra i benen vid backen i slutet på raksträckan.

– Det är inte så mycket bilar eller folk som går i vägen. Och det är även en fin miljö, så jag tycker att det är skönt att köra här. Även om motvinden stoppat en många gånger i slutet av backen.

Inte tappat bandyhjärnan

Mohlén har beskrivits som en spelmotor med en bra blick för spelet och som hellre serverar lagkamraterna än att själv noteras för målen. Trots att han varit borta från spel i två år så finns bandyhjärnan kvar menar han.

– Jag var nere några gånger på “Sjöan” i vintras och kände på det. Och jag tyckte att det fanns kvar i skallen. Sedan är det såklart skillnad på match och träning. Men jag kände mig inte helt borta, haha.

Inför den kommande säsongen får Frillesås klara sig utan Jakob Jenefeldt som var kreatören på mitten. Robin Mohlén kan ses som en direkt ersättare. Trots det känner han ingen större press över att fylla tomrummet.

– Just Jakobs del tror jag att vi kommer kunna sprida ut på flera spelare. Jag tycker att det finns bra unga spelare i truppen just nu som kan kliva fram ännu mer. Elias Modin och Gustav Friman tror jag kommer att växa lite mer av speltiden och ansvaret.

Läs fler bandynyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tre målvakter har nobbat Frillesås

Bandy Jakob Hugoh valde att satsa på sin civila karriär. Det gjorde ytterligare två heta målvaktskandidater som Frillesås ...

De backar efter kritiken

Bandy Bandyförbundet ville införa förlängningar och straffläggningar i grundserien. Men efter kritik har de valt att ...

Ryske anfallaren öppnar för en fortsättning

Bandy Sergey Pochkunov kom in i december och levererade direkt. Nu öppnar anfallaren för att återvända till Sverige och ...
Annons