Ett systemskifte och extra avslutsträning. Det var vad som krävdes för att Miranda Carlsson skulle få islossning och vräka in fyra fullträffar.  FOTBOLL: DIVISION 3


IFK Fjärås – Lerkils IF 7 – 0– Äntligen!


Det har varit försvarsben, målvakter, missade mål och fan och hans moster i vägen för Miranda Carlsson under säsongsinledningen. Hon klev in i derbyt med ett mål på kontot. 90 minuter senare var hon derbyhjälte efter fyra fullträffar.  


– Jag har varit ganska frustrerad men jag släppte allt och då kom målen, säger hon.Det var annars inte mycket som talade för en utklassning efter 40 minuter spel. Lerkils IF stängde ner de flesta av hemmalagets anfall och oroade på sina hörnor. Precis före halvtidsvilan hittade IFK Fjärås rätt i sitt djupledsspel – Miranda Carlsson blev sopren och efter en fin parad av Ebba Rüdel kunde 17-åringen sätta sin egen retur i det öppna målet.


Det var som att vrida på kranen på max för IFK Fjärås i allmänhet och Miranda Carlsson i synnerhet. Topplaget hade bara gjort 16 mål på åtta matcher, varav lagkaptenen Maja Grunditz stått för hälften av målskörden inför Lerkilsmatchen.


Nu presenterade sig Miranda Carlsson som en konkurrent i den interna skytteligakampen. Tre förvaltade frilägen samt ett inslaget inspel gjorde att hon kunde lägga missade chanser bakom sig.


– Nu släppte det, säger en lättad 17-åring.


IFK Fjärås har tidigare spelat 4–4–2, mot Lerkils IF hade Peter Karlsson skruvat om till en 5–2–3-uppställning där ytterbackarna fick ansvar för hela kanten.  


Vad betyder den offensiva islossningen?


– Mycket. Mer självförtroende offensivt är alltid bra, säger Miranda Carlsson.  


Har det varit extra avslutsträning?


– Det kan jag inte gömma att det har varit, säger hon och skrattar. Men framför allt är det den nya uppställningen som gjorde att det blev bättre.


Fler forwards, fler mål?


– Det verkar så!Det märktes att det var ett derby, domaren fick lugna båda bänkarna när matchen fortfarande levde. Matchavgörande blev till slut ändå IFK Fjärås sena ledningsmål i den första halvleken.


– Det är nog det som ställer till det för oss. Vi sänktes lite av det målet. Vi var riktigt taggade och de var irriterade, säger Susanna Malm som gick många tuffa dueller med Fjäråsförsvaret.  


I den andra halvleken var det inget snack – det var klasskillnad.


– De är duktiga så vi räckte inte till. Vi får komma igen till hösten, säger Susanna Malm.  Matchfakta


IFK Fjärås – Lerkils IF 7 – 0 (1–0)


1–0 (45) Miranda Carlsson, 2–0 (60) självmål, 3–0 (67) Miranda Carlsson, 4–0 (79) Liv Staberg, 5–0 (85) Maja Grunditz, 6–0 (90) Miranda Carlsson, 7–0 (91) Miranda Carlsson